Αναβαθμισμένη η Καθαριότητα & Υγιεινή σε Σταθμούς Φροντίδας – Απασχόλησης;

Αναβαθμισμένη η Καθαριότητα & Υγιεινή σε Σταθμούς Φροντίδας – Απασχόλησης;

Σταθμοί φροντίδας και απασχόλησης παιδιών είναι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα ολοκληρωμένης φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών αλλά και οι Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις (camping), κλπ Αυτοί οι χώροι είναι μονάδες  φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών, προσχολικής και σχολικής ηλικίας  προσφέροντας αγωγή και διαπαιδαγώγηση, με την τήρηση των κανόνων ορθής υγιεινής και ασφαλείας, για μια καλύτερη ποιητική διαβίωση.

Τα τελευταία χρόνια, αφενός μεν είχαμε μια έξαρση από ‘‘ιούς με γρύπες ’’, αφετέρου δε η καθημερινότητα με τις ‘‘οικονομικές αλλαγές’’ να είναι ακόμα πιο δύσκολη και με αρκετά προβλήματα. Η “συμβίωση” των παιδιών με τους διάφορους ¨ρυπογόνους μολυσματικούς παράγοντες ¨, γίνεται ‘‘μεγαλύτερη’’ , είτε μεταφέρονται από έξω , είτε αναπαράγονται από την ανακύκλωση της  αιωρούμενης σκόνης μαζί με τα περιττώματα των άκαρεων , η από τα διαφορά  ‘‘τοξικά υλικά’’, κατασκευής , επίπλωσης αλλά και συντήρησης.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι, ένας “άρρωστος εσωτερικός χώρος ” μπορεί να προκαλέσει ανεξήγητους πονοκεφάλους, υπνηλία, ερεθισμούς και αλλεργίες σε όλους μας, πόσο μάλλον σε ένα ευαίσθητο παιδί. Οι υπεύθυνοι σε χώρους φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών πρέπει να έχουν πληρέστερη ενημέρωση, είτε είναι σε δημόσιους –κρατικούς μη κερδοσκοπικούς η ιδιωτικούς φορείς, διότι η αναβαθμισμένη καθαρότητα για μια καλύτερη ποιητική διαβίωση είναι πλέον υποχρεωτική.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η καθημερινότητα είναι πολύ δύσκολη με αρκετά προβλήματα. Σε συνδυασμό με την ανάγκη για μια καλύτερη ποιητική διαβίωση των παιδιών,  οι υπεύθυνοι σε όλους τους δημόσιους η ιδιωτικούς φορείς , πρέπει να μειώνουν τις σπατάλες χωρίς περικοπές στις επιμελημένες εφαρμογές μέτρων, με τους στοιχειώδεις κανόνες για την τήρηση μιας αποτελεσματικής καθαριότητας.

Αν και στις Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις (camping), δεν συμπεριλαμβάνονται, στο υπ΄ Αριθμ. 14129 στα κριτήρια για την Καθαριότητα και Υγιεινή, το Κρεβάτι με σύγχρονο και καλοδιατηρημένο στρώμα και ο Καθαρισμός των στρωμάτων σε ετήσια βάση, όπως έγινε για την στα ξενοδοχεία, η Ενημέρωση θα σας μεταφέρει στην διαφορετικότητα του τρόπου Φιλοξενίας. Οι ολοκληρωμένες προτάσεις, για μια Αναβαθμισμένη υγιεινή διαβίωση των Φιλοξενούμενων,  με τα “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”, προσφέρουν μια παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και σεβασμού στις ανάγκες του  φιλοξενούμενου – επισκέπτη , έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η φιλική και άμεση εξυπηρέτηση του.

‘‘Η Ανάγκη για την Διατήρηση ενός Καθαρότερου και Υγιέστερου Περιβάλλοντος στους χώρους φιλοξενίας, δεν είναι μια δαπάνη ή μια πολυτέλεια αλλά μια Υποχρέωση, που πρέπει να παρέχεται στους φιλοξενούμενους.’’

Εναλλακτικές Μέθοδοι για μια Αναβαθμισμένη Ποιότητα Διαβίωσης.

Οι ενασχολούμενοι με τους χώρους φιλοξενίας, οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων (camping) , πρέπει να  γνωρίζουν ότι για την αναβαθμισμένη ποιότητα του ύπνου, δεν εξαρτώνται τα πάντα από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας με την απαιτούμενη μέριμνα εφαρμογής τους , αλλά και από τι θέλουν και ίδιοι ως επαγγελματίες , ώστε να δημιουργούν στο μέγιστο βαθμό καθαρούς και υγιεινούς εσωτερικούς χώρους, για μια απόλυτα υγιή διαβίωση όπως στα Green and Clean Rooms.

Η επιμελημένη εφαρμογή μέτρων με τους στοιχειώδεις κανόνες για την τήρηση μιας αποτελεσματικής καθαριότητας, βάσει των Επαγγελματικών Βio- εφαρμογών καθαρισμού, μπορεί να περιορίσει κατά πολύ συμπτώματα ασθενειών που θα προέρχονται από τους ¨αιωρούμενους μολυσματικούς παράγοντες ¨  ή τα περιττώματα των άκαρεων, (π.χ άσθματος, αλλεργικής ρινίτιδας κλπ.)

Τι πρέπει να προσέξετε ώστε να εξασφαλίσετε ένα καθαρότερο και υγιέστερο περιβάλλον;

  • Οι Υψηλής ποιότητας  παρεχόμενες υπηρεσίες επαγγελματικών Bio-Εφαρμογών και στους εσωτερικούς χώρους διαμονής , απαιτούν την χρησιμοποίηση ενός πλήρους  συστήματος  φροντίδας, σχεδιασμένο για να καλύπτει πολλαπλές εφαρμογές, σε Maximum απόδοση, με Έγκριση “Green Label” του CRI για αφαίρεση ρύπων, συγκράτηση σκόνης χωρίς να καταστρέφει το επεξεργάσιμο αντικείμενο, με βάση τη Νέα νομοθεσία για τις ηλεκτρικές σκούπες .
  • Η Περιβαλλοντική εξυγίανση μειώνει τον αριθμό των βακτηρίων στον εσωτερικό αέρα σε ασφαλές επίπεδο, σύμφωνα με τα νομοθετικά όρια ή πρότυπα ή απαιτήσεις προστασίας της δημόσιας υγείας, για να μειώσετε τον κίνδυνο εξάπλωσης της μόλυνσης. Η διαδικασία της ‘’Περιβαλλοντικής Εξυγίανσης’’, παρότι δεν αποτελεί μέθοδο απολύμανσης, χρησιμοποιείται επικουρικά (συμπληρωματικάως λύση ‘’φυσικής απομάκρυνσης’ παθογόνων μικροοργανισμών από τον αέρα σε κλειστούς χώρους.

    Ανάλογα με το μέγεθος του χώρου, για τον περιορισμό του κινδύνου αέριας μόλυνσης – επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους από τους αερομεταφερόμενους ρύπους βιολογικών παραγόντων , άλλα και για την αποτροπή δημιουργίας κίνδυνου από αερομεταφερόμενη επιμόλυνση  σε εσωτερικούς χώρους επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, ή/και σε κατοικίες, χώρους διαβίωσης πολλών ατόμων , χρησιμοποιούνται μέθοδοι  «τριπλού φραγμού»  για την ολιστική αντιμετώπιση στην περιβαλλοντική υγιεινή τους.

    Στα συμπληρωματικά μέτρα Πολλαπλής Θωράκισηςσυμπεριλαμβάνονται και οι εξειδικευμένες τεχνολογίες πρόληψης μακροχρόνιας αποτελεσματικότητας, όπως η ‘’αόρατη προστατευτική ασπίδα’’  με το τείχος «Νανοπαγίδων» και την άδεια κυκλοφορίας από τον Ε.Ο.Φ., συμπεριλαμβανομένης και της ιοκτόνου δράσης του BIOPROTECT™ RTU έναντι του SARS-CoV-2.

    Διατηρεί τις επιφάνειες απαλλαγμένες από επιβλαβείς ιούς, βακτήρια και μύκητες  μεταξύ των καθαρισμών, ως προϊόν που δρα με Μηχανικό τρόπο εξουδετέρωσης ( BIOPROTECT RTU)  παρέχοντας αποτελεσματικότητα στη θανάτωση μικροβίων και στη μείωση των οσμών, για 60 έως και 90 ημέρες.

  • Η απολύμανση των μεγάλων παιχνιδιών θα πρέπει μπορεί να γίνεται με φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, υπέρθερμου ξηρού ατμού.
  • Η ολοκλήρωση της απολύμανσης Bio -Disinfection, πρέπει γίνεται με την χρήση νεφελοποιητή – cold fogger και εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ απολυμαντικό, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα των τυπων,2,3,4,(98/8EC), χωρίς αρώματα και χρωστικές ουσίες.
  • Προσοχή: Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της ‘‘Αποφόρτισης μικροβιακού φορτίου’’ των χώρων με  UVC ακτινοβολία,  του ‘‘Βαθύ Αντιμικροβιακού καθαρισμού’’ και των Εξειδικευμένων Επαγγελματικών Bio-Εφαρμογών καθαρισμού με εξυγίανση, για την εφαρμοσμένη μικροβιολογική & βακτιριακή απολύμανση , με εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ Απολυμαντικό, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και Βεβαίωση( Certificate) των εφαρμογών.

Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 ή στο e-mail: vgenis@otenet.gr

 Με εκτίμηση
Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:  http://cleaningnews.gr/αναβαθμισμένη-η-…αριότητα-υγιεινή/ ‎