Εξασφαλισμένη αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών σε εσωτερικούς χώρους.

Εξασφαλισμένη αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών σε εσωτερικούς χώρους.

Αν και το υπουργείο υγείας, έχει εκδώσει μια πιο εμπεριστατωμένη Εγκύκλιο, εν σύγκριση με τα προηγούμενα έτη , με εξ. επείγον αναρτητέα στο διαδίκτυο  σχετικά με τους  υγειονομικούς ελέγχους σε σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και μέσων μαζικής μεταφοράς ,  πρωτοβουλίες όπως αυτές από το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης,με το Σεμινάριο με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης στα σχολεία, αλλά και τους  «Χρήσιμους κανόνες υγιεινής με οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης στα σχολικά κτίρια» στο TV Creta,  από τον κύριο Αντώνη Παπαδάκη, ( Υγιεινολόγο M.Sc., M.Sc., Ph.D.c., Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας) , πρέπει να αναδεικνύονται.

Με αφορμή δε τα δημοσιεύματα ,για την έξαρση κρουσμάτων του ιού Κοξάκι τις τελευταίες ημέρες, με πολλούς γονείς να ανησυχούν, σας ενημερώνουμε ότι,  το πρόγραμμα φροντίδας  Healthy Interior Environment,  βασισμένο σε Πρωτόκολλα επαγγελματικών εφαρμογών, με προεργασία πριν τις επαγγελματικές  εφαρμογές  Bio -απολύμανσης ανά όγκο Bio–Disinfection , ανταποκρίνεται  πλήρως στην αντιμετώπιση προβλημάτων σε εσωτερικούς  χώρους .

Ένας ‘’ανθυγιεινός εσωτερικός χώρος’’ μπορεί να μετατραπεί σε καθαρό, υγιεινό και ασφαλή, χρησιμοποιώντας τα Πρωτόκολλα επαγγελματικών εφαρμογών  του προγράμματος Healthy Interior Environment.

Healthy Interior Environment : Ένα πρόγραμμα φροντίδας, με καινοτόμους μεθόδους ολοκληρωμένων περιβαλλοντικών και υγειονομικών εφαρμογών,  για την υλοποίηση παροχής σύγχρονων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με απώτερο στόχο την διασφαλισμένη βελτίωση της υγιεινής των εσωτερικών χώρων με άμεση χρήση.

Έχοντας ως γνώμονα πάντα το ότι η καθαριότητα είναι πολιτισμός, η αντιμετώπιση της αύξησης ιών, βακτηρίων, αλλά και η αύξηση της ανθεκτικότητας των πληθυσμών σε πολλά παράσιτα (ζωικών εχθρών), μας δημιουργεί αυξανόμενες ανάγκες με απαιτήσεις , απέναντι στα προβλήματα της “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’, αναδεικνύοντας δε απαραίτητη την ανάπτυξη των εξειδικευμένων προγραμμάτων με μεθόδους υψηλής ποιότητας (Bio- decontamination Unit) αντιρρυπαντικής τεχνολογίας .

Η ανάδειξη της επικεντρωμένης πρόληψης για «μικροβιολογική ασφάλεια» στην Δημόσια Υγιεινή των εσωτερικών χώρων, προσδιορίζει την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων , εναρμονισμένα πλήρως με τις ποιο οικονομικά έξυπνες λύσεις . Ένα πλήρες, επαγγελματικό σύστημα φροντίδας και συντήρησης των εσωτερικών χωρών, σχεδιασμένο για πολλαπλές εφαρμογές, καλύπτει τις επαγγελματικές Bio-εφαρμογές απορρύπανσης όλων των χώρων σε Maximum απόδοση, αλλά με Minimum κατανάλωση ενέργειας, (675 watt) , Έγκριση “Green Label” του CRI για αφαίρεση ρύπων, σκόνης με τα ‘‘ερεθιστικά αλλεργιογόνα’’, ακόμη και από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία, χωρίς να καταστρέφει το επεξεργάσιμο αντικείμενο.

Οι αιωρούμενοι μικροοργανισμοί και τα παράγωγά τους υπάρχουν ως ένα βαθμό σε κάθε χώρο (σχολείο, σπίτι, ή εργασία κλπ) ,π.χ  (βακτηρίδια, μύκητες, ιοί, σπόρια, αιωρούμενη σκόνη , περιττώματα ακάριων, μικροσκοπικά ‘’τεμαχίδια’’ εντόμων, τριχίδια ποντικών, αντιγόνα ζώων και πτηνών) . Η είσπνευση τους μπορεί να προκαλέσει διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις, αναπνευστικές διαταραχές, υπερευαισθησία σε ασθένειες και λοιμώξεις.

Με την κατοχυρωμένη πατέντα τεχνολογίας ‘’ τριπλού φραγμού ’’ αναβαθμίζεται η εξέλιξη που σηματοδοτεί,  την φίλτρανση του αέρα με την ενεργή εξουδετέρωση των παθογόνων  οργανισμών – στο πριν και το μετά –  για την εξασφάλιση επαρκή καθαρότητα του αέρα . Κρίνεται απαραίτητο και για εφαρμογές ‘‘περιβαλλοντολογικής  Bio – εξυγίανσης ανά όγκο » του αέρα σε εσωτερικούς χώρους ,  για την δέσμευση με δυνατότητα καταστροφής σωματιδίων έως και 0,1 μικρών, αιωρούμενων μικροοργανισμών, σπόριων, βακτηριδίων, ιών, μυκήτων, κλπ ,( σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους, κατοικίες, γραφεία, ιατρεία, νοσοκομεία κλπ.)

Η Bio -απολύμανση ανά όγκο Bio–Disinfection σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να ολοκληρωθεί  με την  αξιόπιστη χρήση του όζοντος (O 3) ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση ’’ , ( διεργασία  υψηλής απόδοσης για επαναφορά όζοντος σε οξυγόνο ), χωρίς τη χρήση χημικών, παρέχοντας την μέγιστη ασφάλεια απέναντι στον άνθρωπο, την περιουσία αλλά και το περιβάλλον.

Η Bio -απολύμανση ανά όγκο, μπορεί να ολοκληρωθεί και με την  αξιόπιστη εφαρμογή της πρωτοποριακής μεθόδου Whole Room Disinfection , μια σύγχρονη και πρακτική μέθοδος εναέριας και επιφανειακής απολύμανσης ολόκληρου δωματίου, ως μια αποτελεσματική και αξιόπιστη εναλλακτική λύση (Bio- Sanitizers), για εξουδετέρωση όλων των παθογόνων μικροβίων, βακτηρίων, ιών, ζυμών και μυκήτων, ακόμα και σε περιοχές όπου δεν υπάρχει άμεση οπτική επαφή, ή/ και με το έτοιμο προς χρήση (ετοιμόχρηστο) απολυμαντικό στην συσκευή ξηρής ομίχλης Nocospray που διαχέει το αερόλυμα στον αέρα.

Η συντήρηση με την εφαρμογή ενδαπέδιας –επιφανών μικροβιολογικής & βακτηριακής απολύμανσης , αναβαθμίζει τις Bio-Εφαρμογές καθαρισμού, με το εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ Απολυμαντικό, με αρ. αδείας 51834/2009, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα των τύπων ,2,3,4,(98/8EC). Sera Απολυμαντικό pdf  «Απολυμαντικό ευρέως φάσματος  χρησιμοποιείστε το  με ασφαλή τρόπο. Διαβάζετε πάντοτε την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση»

Προσοχή:  Η καθαριότητα, το πλύσιμο και η εξυγίανση αντικειμένων, επιφανειών αλλά και του όγκου (m³) ενός χώρου, δεν αντικαθιστούν τις μεθόδους απολύμανσης, όπως και οι μέθοδοι απολύμανσης, δεν αντικαθιστούν καθαριότητα, πλύσιμο και εξυγίανση αντικειμένων, επιφανειών αλλά και του όγκου (m³) ενός χώρου.

Για τις συγκεκριμένες μεθόδους έγινε αναφορά και στα σεμινάρια των  Διαχειριστικών  Εφαρμογών  Αντιμετώπισης Επιβλαβών Οργανισμών σε Κατοικημένους Χώρους,  για την σύνταξη επιστημονικής τεχνικής μελέτης, για το πριν αλλά και το μετά από οποιαδήποτε επιστημονική εφαρμογή κλπ. Αν και αναφορές υπάρχουν στο άρθρο ‘’Καθαρόν Εστί ’’2019: Επικεντρωμένη Πρόληψη & «Μικροβιολογική Ασφάλεια» στην Δημόσια Υγιεινή, στο άρθρο με τις τρεις ‘’σύνθετες’’ λέξεις κλειδιά που θα τις συναντάμε, όλο και πιο συχνά, στην καθημερινότητα μας, Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση, αλλά θα υπάρχει εκτεταμένη ενημέρωση πως αναφέρω στο άρθρο Καθαρισμός Στρωμάτων: ‘‘ Ατμισμός’’ ή Απορρύπανση, για το τι πρέπει να γνωρίζετε  για τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων, με μεγαλύτερη βαρύτητα στο υποτίθεται καθαρό που δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων  κλπ

Η Hygenichome μέσα από το τμήμα της Greenest και όλες τις Υπηρεσίες υποστήριξης  έχει  δημιουργεί μια Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντολογικής Διαχείρισης,  για τους P.C.S. Εφαρμοστές ,ως συμβολή μιας Επαγγελματικής Διαχείρισης του Βιο-Περιβάλλοντος.  Στηρίζεται στην ανάπτυξη συνεργασιών μέσα από  διαμορφωμένα καινοτόμα προγράμματα, με πλήρη εναρμόνιση των δαπανών για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στο μέγιστο βαθμό, με στόχο την προώθηση της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής, εξασφαλίζοντας σας μια απόλυτα υγιή διαβίωση.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:   https://www.greenandcleanhotels.gr/Εξασφαλισμένη αντιμετώπιση επιβλαβών /

Σχετικά Άρθρα

  1. Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση.!!
  2. Καθαρισμός Στρωμάτων: ‘‘ Ατμισμός’’ ή Απορρύπανση;
  3. Οι εξελίξεις της επικίνδυνης και πολυδάπανης μούχλας !!!
  4. Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;
  5. Ξενοδοχεία: Άμεσες λύσεις για περιορισμό τυχόν δυσμενών επιδράσεων στη Δημόσια Υγεία.
  6. Εξασφαλισμένη αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών σε εσωτερικούς χώρους.
  7. Διαχειριστικές  Εφαρμογές  Αντιμετώπισης Επιβλαβών Οργανισμών σε Κατοικημένους Χώρους.
  8. Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.
  9. Το υποτίθεται καθαρό δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων.
  10. Τα περί Bio-λογικών καθαρισμών στα υπνοδωμάτια.!!