Η Προσέγγιση της Διαφορετικότητας με Βέλτιστες Πρακτικές Σχεδιασμού Διαχειριστικών Εφαρμογών.

Η Προσέγγιση της Διαφορετικότητας με Βέλτιστες Πρακτικές Σχεδιασμού Διαχειριστικών Εφαρμογών.

Όπως συχνά αναφέρω, ο καθένας από το ‘’δικό του μετερίζι ’’  και όλοι μαζί ‘’έχουμε χρέος να βρισκόμαστε δίπλα στους φορείς’’. Απαιτείται η συμπόρευση όλων μας για την πρόληψη,  με ευαισθητοποίηση στην προαγωγή της υγείας , με κινητήριο δύναμη την συλλογική ευαισθησία για τον σχεδιασμό δράσεων, προς όφελος της κοινωνίας όλων των πολιτών.

«Η υγεία αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την διασφάλιση των πολιτών από σοβαρές υγειονομικές απειλές» 

Στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση το σχέδιο εφαρμογών με αποκατάσταση των εσωτερικών χώρων από ‘‘μολυσματικούς παράγοντες’’ για ιδιαίτερα ‘’επικίνδυνες λοιμώξεις’’  πολύ δε από ‘’το άγνωστο του SARS-CoV-2, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του νέου κορονοϊού ” ,διότι τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα μπορεί να αλλάζουν (Πρόληψη- Προστασία- Αντιμετώπιση) ,όπως και στα ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα  που απαιτούνται. Σημαντικοί λόγοι που πρέπει ο εξειδικευμένος εξοπλισμός να υπερτερεί καλύπτοντας και τις έκτακτες ανάγκες των  επιδημιολογικών δεδομένων , εν συγκρίσει με –το πριν ή /και το μετά –όπως αναλυτικά είχα αναπτύξει , με την Συμμετοχή μου στην Σχολή Απολυμαντών –Κλιβανιστών.

‘’Μια προηγμένη τεχνολογικά προσιτή μέθοδος δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι και φθηνή στην τιμή ΄΄

Τα κόστη των υγειονομικών πρωτόκολλων μπορούν να γίνουν προσιτά μέσα από ανταποδοτικά οφέλη για την συνεχόμενη προβολή του Ελληνικού τουρισμού . Θα πρέπει ίσως να μεταφερθούν  χρήματα από το marketing για τον τουρισμό, προς τους ξενοδόχους  -(Συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών)- για την αγορά προηγμένης τεχνολογίας εξειδικευμένου επαγγελματικού εξοπλισμού. Ένα σχέδιο για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και αποκατάσταση των εσωτερικών χώρων από ‘‘μολυσματικούς παράγοντες’’ με ιδιαίτερα ‘’επικίνδυνες λοιμώξεις’’ , ως ανταποδοτικό όφελος στην συνεχιζόμενη ‘’σωστή προβολή’’ του Ελληνικού τουρισμού.

Τηρώντας όλες τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας μαζί με τα ατομικά προστατευτικά μέτρα, αλλά και τα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια της υγιεινής των χώρων , διασφαλίζεται σε ένα υψηλό επίπεδο προστασίας η υγεία των ανθρώπων . π.χ. χώροι φιλοξενίας – ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, και για άτομα με ή/και χωρίς ‘’ευαισθησίες’’

Η έννοια της ποιότητας του αέρα στους  εσωτερικούς χώρους δεν πρέπει να είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυτέλειας . Τα δε ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της ορθής απολύμανσης . Η είσπνευσή τους μπορεί να προκαλέσει διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά και αναπνευστικές διαταραχές με αυξημένη επικινδυνότητα σε ασθενείς με υπερευαισθησία  στις λοιμώξεις.

Προσοχή: Όπως όλοι γνωρίζουμε τις τελευταίες δεκαετίες ανθεκτικά βακτήρια έχουν εξελιχθεί σε παγκόσμια απειλή για την υγεία. Δεν θα πρέπει να εκπλήσσεστε αν υπάρξει ένα κρούσμα από π.χ. “ υπερβακτήριο  σταφυλόκοκκου ”(Staphylococcus Aureus – MRSA),  ή από μερικά ήδη ανίατα στελέχη σούπερ-ιών από λοιμώξεις, όπως η φυματίωση και η γονόρροια , ή/και από την χρονική και αιτιολογική συσχέτιση της νόσου Kawasaki ή σύνδρομο Kawasaki  με τον SARS COV-2 (τον νέο κορονοϊό) , να καταγράφονται ως ”κρούσματα από τον SARS COV-2 (τον νέο κορονοϊό)”  έως ότου βγουν τα αποτελέσματα και υπάρξουν οι απαραίτητες  επιστημονικές διευκρινίσεις. κλπ.

Πρώτα γίνεται μνεία σύνταξης, για την επιστημονικά τεκμηριωμένη τεχνική μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους του κάθε χώρου ξεχωριστά. Αναπτύσσουμε για την κάθε περίπτωση, πρωτόκολλα ολοκληρωμένων επαγγελματικών περιβαλλοντικών και υγειονομικών εφαρμογών , για το πριν ή /και μετά από οποιαδήποτε εφαρμογή, αλλά και την ‘’ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων μέτρων’’ στις περιπτώσεις όπου παρουσιάζεται επικινδυνότητα, διατηρώντας έτσι ένα υψηλό επίπεδο υγιεινής και μείωσης κινδύνου.

Με όλες τις παραμέτρους του κάθε χώρου ξεχωριστά, πρέπει να ανατηχθούν μέθοδοι για την υποχρεωτική πλέον ολοκληρωμένη αποκατάσταση του χώρου , κατά το μέγιστο δυνατό και όχι μόνο από την ‘’ασύμμετρη απαλή ’’, πριν από την εκ νέου χρήση των χώρων και των αντικειμένων, ώστε να διατηρήσουν την ασφάλεια της υγιεινής και μείωσης κινδύνου σε ένα υψηλό επίπεδο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε:

Ο χρόνος αποκατάστασης  του εσωτερικού περιβάλλοντος των χώρων θα εξαρτηθεί από τους έξεις παράγοντες :

  • Την πολυπλοκότητα του χώρου
  • Το είδος των μεθόδων και το χημικών Βιοοκτόνων απολυμαντικών που χρησιμοποιήθηκαν .
  • Η σοβαρότητα της επιμόλυνσης (τοξικότητα ,κλπ)

Η μη άμεση εφαρμογή αποκατάστασης  του ‘’ αναδυόμενου χημικού κοκτέιλ ’’ , με τον τρόπο αλληλεπίδρασης του δεν μπορεί να αποκλείσει το αποτέλεσμα πρόκλησης ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων, που να μπορούν να συνδεθούν σε μια σύγχρονη κοινωνία άμεσα, µε τις Λοιμώξεις στην Δημόσια Υγεία.

Σχέδιο εφαρμογών αποκατάστασης εσωτερικών χώρων από ‘‘μολυσματικούς παράγοντες’’ για ιδιαίτερα ‘’επικίνδυνες λοιμώξεις’’

Ένα σχέδιο  –σε πράξη και όχι στη θεωρία–  με όλες καινοτόμες τεχνολογικά μεθόδους που εφαρμόζεται σε ’’ επιχειρήσεις  χώρων ’’ με επιβεβαιωμένα κρούσματα,  αλλά και για την παροχή βέλτιστης υγειονομικής ασφάλειας στο επιβατικό κοινό, προσαρμοσμένο στα πρωτόκολλα εφαρμογών από τον συνεργαζόμενο και Υγειονομικά υπεύθυνο -Ειδικό Ιατρό Εργασίας -Ευθύμιο Θανασιά

Ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων

Θέλει προσοχή στη λεπτομέρεια για τα περί Υποχρεωτικής και Προαιρετικής. Και μην ξεχνάτε να ζητήστε  βεβαιωμένη επαγγελματική εκπαίδευση εφαρμογών , μαζί με την αγορά του εξοπλισμού για την Εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων απολύμανσης χώρων.

Μελετώντας  το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι  Ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων, στο Η.) Πρωτόκολλο υπηρεσιών ορόφου, δωματίων και κοινόχρηστων χώρων (καθαριότητα housekeeping) και κατ επέκταση Η 1.)Τήρηση προγράμματος καθαρισμού και απολύμανσης, σύμφωνα με τη με αρ. Δ1γ/Γ.Π/οικ 19954/20.03.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας «Μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης σε χώρους και επιφάνειες κατά την εξέλιξη της πανδημίας του SARS-CoV-2» (ΑΔΑ: 6ΚΨ6465ΦΥΟ-1ΝΔ), όπως ισχύει .

Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για την Η.10 Επιλογή πολιτικής μεταξύ κανονικού καθαρισμού και αναμονής 24 ωρών πριν το δωμάτιο διατεθεί σε πελάτη ή σχολαστικού καθαρισμού – απολύμανσης

Υπενθυμίζω ότι η (εγκύκλιος Δ1γ/Γ.Π/οικ 19954/20.03.2020) αναφέρεται στην  Εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων απολύμανσης χώρων. Η δε επιλογή μεθόδου της εφαρμογής (ψεκασμός, εκνέφωση κ.λ.π.) και αντιστοίχως η χρήση του απαιτούμενου εξοπλισμού πρέπει πάντα να στοχεύει στην αποτελεσματική και με ασφαλή τρόπο καταπολέμηση του ιικού φορτίου των μολυσμένων χώρων, επιφανειών και σημείων, χωρίς την περαιτέρω πρόκληση ρύπανσης καθώς και φθορών και καταστροφής άλλων υλικών και αντικειμένων.

Αντιμετωπίζουμε λοιπόν τον χώρο πάντα σαν κάτι άγνωστο.

Για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, γίνεται εφαρμογή εναλλακτικών λύσεων ως ‘’ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων μέτρων’’ χωρίς υπολειμματικότητα, για την κάλυψη των αναγκών, μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής διαχείρισης κατ΄ όγκο και γενικά των επιφανειών σε εσωτερικό περιβάλλον.

Η Αυστηρή τήρηση των πρωτόκολλων για τις πολλαπλές απολυμαντικές εφαρμογές( multi Bio -disinfects ),μας δίνει την δυνατότητα να παρέχουμε ολοκληρωμένες και αποτελεσματικά ευέλικτες λύσεις όπου χρειαστεί :

  • Ογκομέτριση (m³) Δωματίου: Χρειάζεται για τις ολοκληρωμένες εφαρμογές των συσκευών.
  • BioSanitizers: Εφαρμογή απολύμανσης με  σταθερό ψυχρό εκνεφωτή –ομιχλοποιητή (cold fogger) και με δυνατότητα περιστροφής ( ψεκασμό 360 μοιρών)-,για περισσότερη  ομοιογένεια με παράλληλη μείωση χρόνου–  χωρίς την παρουσία ατόμων. Επιπλέων μειώνουμε μολυσματικό φορτίο από τον χρησιμοποιημένο ιματισμό για ποιο ασφαλή μεταφορά , αλλά και στο (Air Conditioner -Split) του δωματίου. κλπ.( με αναφορά των υλικών για εφαρμογή νεφελοψεκασμού ( υδρονέφωσης ) εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ.και προτεινόμενα από το Ε.ΟΔΥ.  κλπ). 
  • Ενδελεχή απορρύπανση: Καθαριότητα σε βάθος (Deep-Depollution),  με επιμέλεια και με περισσότερη λεπτομέρεια . (στρώμα, ταπετσαρία, μοκέτα, χάλι, κοκοφοίνικα, σιζάλ, ) , αλλά και στο (Air Conditioner -Split) του δωματίου,κλπ.
  • Γενικές εφαρμογές καθαρισμού και απολύμανσης (Οροφοκομία- Housekeeping) λειών επιφανειών, wc, σφουγγάρισμα, κλπ.
  • Επιμελημένη Εξυγίανση : Εφαρμογή  ολοκληρωμένων ‘‘περιβαλλοντικων μέτρων εξυγίανσης δωματίου ’’, για  την δέσμευση η/και δυνατότητα καταστροφής σωματιδίων έως και 0,1 μικρών , αιωρούμενων σωματιδίων σκόνης, ιών, σπόριων, βακτηριδίων, μυκήτων, αλλεργιογόνα, περιττώματα ακάρεων,  μικροοργανισμών, , αλλά και στο (Air Conditioner -Split) του δωματίου κλπ
  • Εφαρμογή Αποκατάστασης  (Trioxygen): Ως  ‘’ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων μέτρων’’ έχει υιοθετηθεί  για την κάλυψη των αναγκών  αποκατάστασης  κατ΄ όγκο για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων  από ‘’το άγνωστο του κορωνοϊού COVID-19 ”,   άλλα και από τα ‘’Ρυπογόνα χημικά κοκτέιλ’’ , η πρωτοποριακή μέθοδος της ‘‘Καταλυτικής Οζονοποίησης , μια επί τόπου χημική οξείδωση (ISCO ), χωρίς την χρήση χημικών , και χωρίς υπολειμματικότητα , αλλά και στο (Air Conditioner -Split) του δωματίου.

Επενδυμένες μοκέτες Wall-to-wall : Η προτεινόμενη μέθοδος σε πλήρη Bio- απορρύπανση με αναζωογόνηση ,αλλά και του πλυσίματος με απολύμανση σε επενδυμένες μοκέτες Wall-to-wall , πρέπει να τηρεί τις αυστηρότερες προδιαγραφές για την υγειονομική ασφάλεια. Αποφεύγουμε να κάνουμε καθαρισμούς , σε επενδυμένες μοκέτες Wall-to-wall , ή τίναγμα σε χαλιά αν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος εξοπλισμός και η Βεβαιωμένη επαγγελματική κατάρτιση, έτσι ώστε να υλοποιηθεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθαρισμού-απολύμανσης  σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και να μας εξασφαλίσει την ασφαλή παράδοση των χώρων , χωρίς επιμολυσμένο περιβάλλον , άλλα και χωρίς φθορές, καταστροφές, κλπ.  Ο καθαρισμός μοκετών με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας, ενέχει τον κίνδυνο της διασποράς παθογόνων μικροοργανισμών στο χώρο. (Ολοκλ. Πρόγ.καθ.-απολύμ. Ε.Ο.Δ.Υ. .pdf

Στις δε μεθόδους αποκαταστάσεις  συμπεριλαμβάνονται όλοι οι μέθοδοι που θα εφαρμοστούν στην έκτακτη ανάγκη αντιμετώπισης , ακόμα και εφαρμογές με  θερμική μέθοδο, ελεγχόμενη ή και τροποποιημένη ατμόσφαιρα, μορφές ξηρού ατμού  (πίεση 4- 10 bar για 184,13⁰C), αλλά και υπεριωδών ακτινοβολιών  UV-C), ή /και (διπλής ζώνης) UVC / UV V. κλπ.

Διαδικασία ετοιμότητας: Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε για την διαδικασία ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτων ανάγων και στην επιπλέον Βιβλιογραφία (Οδηγίες για τον περιβαλλοντικό καθαρισμό μη υγειονομικών μονάδων που έχουν εκτεθεί στον ιό SARS-CoV-2)

Ενεργή απολύμανση (Active Disinfection) :Είμαστε υπερασπιστές σε μεθόδους με την χρήση ατμού, πάντα όμως με τις επιτρεπτές οδηγίες του κατασκευαστή των προς εφαρμογή αντικειμένων, αλλά και όταν ο εφαρμοζόμενος ατμός  συνδυάζει, τον δυναμισμό της περιστροφικής ανάδευσης (στροβιλισμού) με την δυναμική της ταυτόχρονης αναρρόφησης για εφαρμογές σε επιφάνειες με ινώδη υλικά (ταπετσαρία, στρώμα, μοκέτα, χάλι, κοκοφοίνικα, σιζάλ ,). Ένα επαγγελματικό σύστημα που μπορεί να υποστηρίξει την εξειδικευμένη μέθοδο της ενεργής απολύμανσης (Active Disinfection),  αλλά και όλες τις μεθόδους των πολλαπλών απολυμαντικών λύσεων ( multi Bio -disinfects ), ως ένας ποιο ισχυρός παράγοντας αδρανοποίησης- απενεργοποίησης, εκμηδενίζοντας και την ύπαρξη από τρεξίματα, κιτρινίλες, για ασφαλή και άμεση παράδοση των χώρων, χωρίς την επιμόλυνση , την φθορά ή /και την καταστροφή στα επεξεργασμένα αντικείμενα . κλπ. (σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.) .

Σύμφωνα με διεθνή βιβλιογραφία, ο ιός SARS-COV-2 φέρει λιπόφιλη εξωτερική στοιβάδα, γεγονός που καθιστά τον επαρκή και σχολαστικό καθαρισμό ως απαραίτητη ενέργεια πριν την κάθε απολύμανση. Η ανωτέρω λιπόφιλη συμπεριφορά, μας οδηγεί στην αναγκαία λήψη σχολαστικών μέτρων καθαρισμού – απολύμανσης των επιφανειών και των αντικειμένων.

Προσοχή : Δεν ψεκάζουμε ατμό επάνω στο ύφασμα αν πρώτα δεν έχουμε ψεκάσει και τρίψει (ελαφρά εμποτισμένο ύφασμα) με καθαριστικό-απολυμαντικό σε υφασμάσιμες ίνες (ταπετσαρία, στρώμα, μοκέτα, χάλι, κοκοφοίνικα, σιζάλ, ) (Kων/νος Ντελέζος – Οδηγός με τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας- Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ΜΑΙΟΣ 2020.jpg) (Οδηγίες Βίντεο Ντελέζος Κωνσταντίνος, Μετά το 1:13:00 1:16:50)

Προσοχή  Υ.Γ. : Επισημάνσεις έχουν γίνει και για την διατύπωση στις παρατηρήσεις του Κριτηρίου 4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση , Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή), οπού η ερμηνεία θα αναφέρει, Απαιτείται: Βεβαίωση παρεχόμενων εφαρμογών, από επαγγελματίες εφαρμοστές με επαγγελματικό εξοπλισμό απορρύπανσης στρωμάτων και Βεβαιωμένη εκπαίδευση, υποχρεωτικά με Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, ή ύπαρξη επαγγελματικού εξοπλισμού απορρύπανσης στρωμάτων,  ισάξιο των επαγγελματιών, με τιμολόγιο αγοράς συνοδευόμενο πάντα μεΒεβαιωμένη εκπαίδευση εφαρμοστών, βάση της οποίας νομοθεσίας του Υπουργείου Υγείας αλλά και της  εκάστοτε Υπουργικής Απόφασης (νέες υγειονομικές διατάξεις).

Και δεν ξεχνάμε ότι : Ο ίδιος εξοπλισμός των Bio-εφαρμογών απορρύπανσης και περιβαλλοντολογικής εξυγίανσης,  και αποκατάστασης, χρειάζεται και στην προεργασία πριν ή/ και μετά από κάθε επιστημονική εφαρμογή, ως διαχειριστική αποκατάσταση προβλημάτων των ‘’Απεντομώσεων- Μυοκτονιών’’   που μπορεί να προκύψουν από αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας, (κοριούς) οπού με τηνεπέλαση τους σε όλα τα “κοινωνικά επίπεδα”  εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα, με επιπλέον “οικονομικές παρενέργειες” αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά, ακόμα και  ψείρες, ψώρα ,τσιμπούρια (Κρότωνες), κρίνεται δε απαραίτητος και μετά από κάθε εφαρμογή Μυοκτονίας σε εσωτερικούς χώρους.. 

Η εφαρμογή αποκατάστασης (Trioxygen) αν και είναι γνωστή η χρήση της ‘‘Καταλυτικής Οζονοποίησης’’ – συνήθη πρακτική εδώ και χρόνια σε πολλά ξενοδοχεία ανά τον κόσμο – για την αποκατάσταση των εσωτερικών χώρων, αναδεικνύουμε τις πολλαπλές  εφαρμογές της -εξ’ ολοκλήρου ή/και συμπληρωματικά-, στην ολοκλήρωση των εναλλακτικών λύσεων ελέγχου για την βέλτιστη υγειονομική ασφάλεια των φιλοξενούμενων – ταξιδευτών σε καθαρά δωμάτια με φιλικό περιβάλλον. (επιδρά ανασταλτικά απέναντι στην ανάπτυξη των μικρών ανεπιθύμητων ζωικών εχθρών, δημιουργώντας  τους παράλληλα  ένα αφιλόξενο περιβάλλον . κλπ)

Επιπλέον ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί  για την‘’ αποκατάσταση αποσκευών’’, πριν την μεταφορά στα δωμάτια, σε κοινοχρήστους χώρους, Μ. Μ.Μ. ,αλλά και στην Extra οικονομική διαχείριση π.χ. για συνιστώμενες ρόμπες για τη καθαριότητα και απολύμανση δωματίων (ΜΑΠ) κλπ.

Για τις καινοτόμες μεθόδους έχει γίνει αναφορά –Από την Θεωρεία στην Πράξη– στο σεμινάριο με θέμα  Διαχειριστικές Εφαρμογές  Περιβαλλοντικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος , σε Εσωτερικούς Χώρους, όπως και για την σύνταξη επιστημονικής τεχνικής μελέτης μαζί με όλες  τις μεθόδους των πολλαπλών απολυμαντικών λύσεων  ( multi Bio-disinfects ) και τα  επαγγελματικά πρωτόκολλα εφαρμογών σε ‘‘μολυσματικούς παράγοντες’’ για ιδιαίτερα ‘’επικίνδυνες λοιμώξεις’’

Αναφορές υπάρχουν και σε άρθρα: 

Τα περί συνεχιζόμενης μικροβιακής και βακτηριακής δραστηριότητας.!!

‘Επικεντρωμένη Πρόληψη & «Μικροβιολογική Ασφάλεια» στην Δημόσια Υγιεινή,

Το υποτίθεται καθαρό που δεν εξαλείφει το  ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων

Εξασφαλισμένη αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών σε εσωτερικούς χώρους.

Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.

Καθαρισμός Στρωμάτων: ‘‘ Ατμισμός’’ ή Απορρύπανση;

Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση.!!

Για όλες αυτές τις Προσεγγίσεις πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο  vgenis@otenet.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

 Πηγή : https://www.greenandcleanhotels.gr/?p=2236