Προετοιμασίες για την αντιμετώπιση  των ‘’απρόσκλητων εισβολέων’’.

Προετοιμασίες για την αντιμετώπιση  των ‘’απρόσκλητων εισβολέων’’.

 Οι Οδηγίες  για την αντιμετώπιση των Κοριών (Bed Bugs) αυτών των  ‘’απρόσκλητων εισβολέων’’ , θα βοηθήσουν κατά πολύ στην μείωση των προβλημάτων αλλά και στο οικονομικό κόστος.

 Οι Οδηγίες πρέπει να τηρούνται, ώστε να εξασφαλιστεί μια διεξοδική και αποτελεσματική εφαρμογή για την αποκατάσταση των προβλημάτων από τους Κοριούς (Bed Bugs) . Εάν οι οδηγίες  δεν το τηρηθούν ,  θα αναιρείται η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών αποκατάστασης , έως και να μην μπορει να εφαρμοστεί. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα,  το να γίνονται  περισσότερες εφαρμογές με ταλαιπωρία και  συνακόλουθες επιπτώσεις , στην υγεία, στην περιουσία αλλά και με περισσότερες οικονομικές επιβαρύνσεις.

Πριν γίνει οποιαδήποτε εφαρμογή,  πρέπει από όλους τους χώρους να αφαιρεθούν όλο τα υφασμάτινα είδη , (ρουχισμός-ιματισμός) εκτός από τα έπιπλα και να τοποθετηθούν σε μαύρες μεγάλες σακούλες, ερμητικά κλεισμένες με  δερματικά καλωδίων, ( ταϊράπ ) μεταφέροντας τες έκτος των χώρων .π.χ. στο μπαλκόνι, στο μπάνιο, στην αποθήκη .Το καθαρά με τα καθαρά, τα άπλυτα με τα άπλυτα π.χ.: αδειάστε αν όχι όλα τα συρτάρια των ρούχων, κλπ., όλα τα μικροαντικείμενα που είναι στο δάπεδο, ίσως και αντικείμενα από έπιπλα. κλπ.

Κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, παπλώματα αλλά και τα ρούχα που έχουν αφαιρεθεί από τα δωμάτια πρέπει να πλυθούν σε θερμοκρασία 60 βαθμούς ή τα πλυμένα στο στα στεγνωτήριο  στην υψηλότερη θερμοκρασία για 30 λεπτά. Για αυτά που θέλουν χαμηλές θερμοκρασίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιοκτόνο που έχει έγκριση για υφασμάτινες επιφάνειες και μετά στο στεγνωτήριο. Αν υπάρχει δυνατότητα κατάψυξης τα καταψύχονται για τουλάχιστον 2 ημέρες.

Λόγο ότι ο κάθε χώρος έχει τις ιδιαιτερότητες του , ένας εκπαιδευμένος σύμβουλος θα σας αναδείξει τις λεπτομέρειες.

Κατόπιν υπάρχουν  τέσσερις εναλλακτικές λύσεις για την προεργασία, πριν από οποιανδήποτε επιστημονική εφαρμογή, ακόμα και αν χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές εφαρμογές ως τεχνολογίες ελέγχου,  με οξειδωτικούς παράγοντες, θερμική απεντόμωση, ελεγχόμενη ή και τροποποιημένη ατμόσφαιρα , μορφές ξηρού ατμού  (πίεση 4- 10 bar για 184,13⁰C).κλπ.

  • Οι διαμένοντες στον χώρο να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις γνώσεις και να κάνουν μόνοι τους την ασφαλή προεργασία πριν την επιστημονική εφαρμογή .
  • Να καλέσουν από μόνοι τους μια εταιρεία-επιχείρηση που να έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό και την επαγγελματική κατάρτιση για  τις επαγγελματικές Bio εφαρμογές .
  • Να καλέσουν  εταιρεία-επιχείρηση που έχει τον επαγγελματία επιστήμονα, ( ο φέρον την ειδική αναγγελία έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος του Υ.Π.Α.ΑΤ ), για την επιστημονική εφαρμογή, να έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό και την επαγγελματική κατάρτιση για  τις επαγγελματικές Bio-εφαρμογές .
  • Η εταιρεία-επιχείρηση που έχει τον επαγγελματία επιστήμονα, ( ο φέρον την ειδική αναγγελία έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος του Υ.Π.Α.ΑΤ ), για την επιστημονική εφαρμογή ή/και να συστήσει- προτείνει συνεργαζόμενη εταιρεία-επιχείρηση που να έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό και την επαγγελματική κατάρτιση για  τις επαγγελματικές Bio εφαρμογές .

Είναι πλέον καιρός να γίνουν βίωμα μας  οι ‘’επισφαλείς μορφές  του υποτίθεται καθαρού’’, ώστε να  απαιτούμε ένα καλύτερο  περιβάλλον, με ή/και χωρίς ‘’ευαισθησίες’’, για να προστατευτούμε από τους κινδύνους της ‘‘ανεξέλεγκτης χρήσης’’ βιοκτόνων που έχουν εισέλθει στην καθημερινότητά μας, πέρα από οποία νομοθεσία, για ορθές πρακτικές εφαρμογές με ποιοτικά ασφαλείς προσφερόμενες υπηρεσίες, εναρμονισμένες στις αρχές μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Η Τεχνολογία Σύμμαχος στην Προσπάθεια Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής.

Η  αναγκαιότητα εφαρμογής μεθόδων με αντιρρυπαντικές τεχνολογίες στην σημερινή εποχή κρίνεται απαραίτητη. Η Διασφαλισμένη Ποιότητα  επιβεβαιώνεται με – απορρύπανσης , από ένα Πλήρες Σύστημα Φροντίδας Εσωτερικών Χωρών,  με Maximum απόδοση αλλά με Μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, (675 watt) ,με Έγκριση “Green Label” του CRI για Αφαίρεση Ρύπων,  Συγκράτηση Σκόνης και Διατήρηση Εμφάνισης.

Οι Παρεχόμενες υπηρεσίες επαγγελματικών Bio-Εφαρμογών, απαιτούν την χρησιμοποίηση του κατοχυρωμένου συστήματος  ‘‘περιβαλλοντολογικής απολύμανσης κατά όγκο Bio-Εξυγίανσης  ’’ . Πιστοποιημένο ως Ιατρική Συσκευή Τάξης ΙΙ από τον οργανισμό FDA των ΗΠΑ, θέτοντας νέα πρότυπα στην έννοια του ‘’καθαρού αέρα στον εσωτερικό χώρο ‘’

Η προεργασία δε των δωματίων ολοκληρώνεται,  με την χρησιμοποίηση του πατενταρισμένου συστήματος απολύμανσης που εγγυάται ’μικροβιολογική ασφάλεια’’  στους χώρους, με ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’  ως μια φυσική εναλλακτική λύση ελέγχου, αέρα και επιφανειών, σε μικροοργανισμούς, παθογόνους ιούς, επιβλαβή βακτήρια, αλλά και την ανασταλτική ανάπτυξη και στους «Bug bugs», στους  εσωτερικούς χώρους , για τα  “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”, χωρίς τη χρήση χημικών (Green Decontamination).

Κατόπιν τοποθετούνται Παγίδες Ελέγχου (Monitoring traps) με ελκυστικό άρωμα, χωρίς τοξικές ουσίες, για κοριούς, κλπ σε όλους τους χώρους, με αναμονή 7-10 ημέρες.

Στο σύνολο των περιπτώσεων , περίπου 95%, ακολουθείται αυτή η γραμμή  των εφαρμογών . Υπάρχει και ένα 5% για ειδικές περιπτώσεις, που γίνονται πρώτα οι επιστημονικές εφαρμογές  και μετά οι επαγγελματικές Bio-εφαρμογές

Μια καινοτόμος προσπάθεια, για την ανάδειξη μιας Ολοκληρωμένης Υποστήριξης στην Περιβαλλοντική Διαχείριση με τους P.C.S. Εφαρμοστή στην Περιοχή σας,, ως συμβολή για την Ορθή Επαγγελματική Διαχείριση του Bio-Περιβάλλοντος. Έτσι , οι επιχειρήσεις-εταιρίες με επαγγελματίες επιστήμονες, ( οι φέροντες την ειδική αναγγελία έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος του Υ.Π.Α.ΑΤ ), μπορούν και ενεργούν συμπληρωματικά με τα νέα πρότυπα, ως μια ‘‘Φυσική εναλλακτική λύση’ για την κάλυψη των αναγκών, στους τομείς μιας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων & Υγιεινής , με στόχο την  προώθηση  της  διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής, εξασφαλίζοντας σας μια απόλυτα υγιή διαβίωση.

Έτσι δημιουργείται ένα καθαρό περιβάλλον, ώστε οι εφαρμογές αντιμετώπισης να γίνονται με αποτελεσματικότητα. Η απομάκρυνση, όχι μονό των αλλεργιογόνων  παραγόντων και παρασίτων, αλλά και μεγάλης ποσότητας αυγών,  θα μειώσει την αναπαραγωγή τους , έτσι ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση του χώρου από υπερβολικές χρήσεις βιοκτόνων  κατά το 1/3 περίπου,  αλλά και από τα προβλήματα της “επικίνδυνης  εσωτερικής επιμόλυνσης”, το κόστος των επισκέψεων αλλά και την ταλαιπωρία».

Προσοχή: Με την ‘’απολύμανση του σπιτιού’’ δεν γίνεται καταπολέμηση σε περίπτωση προσβολής από κάποιο παράσιτο και δεν δημιουργούμε καμιά μία προστασία στο σπίτι από ανεπιθύμητα έντομα – εισβολείς- για προληπτικούς λόγους διότι τα έντομα δεν Απολυμαίνονται. Μεγαλύτερη προσοχή  χρειάζεται και σε υποδείξεις εφαρμογών με υποκορισμό και χρήση φωσφίνης από  ’’εξειδικευμένα συνεργεία’’, διότι απαγορεύονται εφαρμογές φωσφίνης σε κατοικημένες περιοχές ή σε απόσταση 50 μέτρων από αυτές, αλλά και η χρήση σε οποιοδήποτε χώρο που γειτνιάζει με χώρους παραμονής ανθρώπων ή ζώων ακόμη και όταν διαχωρίζεται με τοίχο από μπετόν.

Για τους κοριούς, όπως επισημαίνεται και στα επιμορφωτικά σεμινάρια , μετά από επιστημονικές έρευνες η παρουσία των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους (περιττώματα -αποσύνθεση), σε ένα χώρο μπορεί να μην αποκλείει την μηχανική μετάδοση παθογόνων ιών. Επιπλέον δε, δεν μπορεί να αποκλειστεί και η πρόκληση ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων , με εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών ή /και οποιασδήποτε μορφής ατμού (πίεση 4- 10 bar για 184,13⁰C), όταν  το αποτέλεσμα του ‘’ αναδυόμενου χημικού κοκτέιλ ’’ (αυγά –έντομα κοριών, κλπ) και ο τρόπος αλληλεπίδρασης του με την εισπνοή, έτσι ώστε να συνδεθούν άμεσα ή/και έμμεσα, µε τις Λοιμώξεις στην Δημόσια Υγεία.

Δεν εξαρτώνται τα πάντα από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και από τι θέλουμε και εμείς ως καταναλωτές.

Η εγγυημένη ποιότητα μέσα από την εφαρμογή τέτοιων συστημάτων, θέτει εκτός όχι μόνο τους ‘’εγγυητές χαμηλότερης τιμής’’ αλλά και ‘’τις εκπτώσεις’’ προς την υγεία των καταναλωτών

Όλοι θα είναι ωφελημένοι:  

  • Οι καταναλωτές μιας και θα μπορούν να έχουν ένα, ποιο οικονομικά καθαρό και υγιεινό προστατευμένο περιβάλλον, αλλά και οι πάσχοντες από αλλεργικά και αναπνευστικά συμπτώματα, προληπτικά ή/και κατά την φαρμακευτική τους αγωγή, αφού θα μπορούν να περιοριστούν κατά πολύ τα προβλήματα που θα προέρχονται από τους αιωρούμενους ¨μολυσματικούς παράγοντες ¨.
  • Οι Νέοι Επιστήμονες γιατί οι επαγγελματίες και ιδιώτες καταναλωτές τους χρειάζονται για ενημέρωση, διάγνωση, αλλά και στην έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων περιβαλλοντολογικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Οι επαγγελματίες που έχουν επενδύσει εξολοκλήρου ή συμπληρωματικά σε εναλλακτικές διαχειριστικές εφαρμογές και εφαρμόζουν τα προγράμματα, η δε  ζήτηση από τους καταναλωτές αρχίζει να είναι μεγαλύτερη,  αφού η διασφάλιση της ποιότητας τους προσφέρει περισσότερη οικονομία με ένα υγιέστερο περιβάλλον. Επιπλέον δε θα θωρακίσουν τους πελάτες τους, γιατί η εφαρμογή τέτοιων συστημάτων θέτει εκτός τους ‘’εγγυητές χαμηλότερης τιμής’’.
  • Το περιβάλλον, μιας και η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από τους χώρους που ζούμε η εργαζόμαστε.

Καλές διακοπές με ιδιαίτερη προσοχή  στους χώρους διαμονής σας, αλλά και στις μετακινήσεις σας , λόγο των προκλήσεων που έχει γίνει με η ‘‘αυξημένη επιστροφή’’ των απρόσκλητων φιλών μας, αλλά και πολλών παρασίτων (ζωικών εχθρών).

‘‘Όταν η επιστροφή συνοδεύεται με κοριούς, φέρνει παρενέργειες – όχι μόνο στην τσέπη- αλλά και στα κρεβάτια σας. !!!’’

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

vgenis@otenet.gr,

 Πηγή :   https://www.greenandcleanhotels.gr/προετοιμασίες-για-την-αντιμετώπιση/

Σχετικά Άρθρα

  1. Όχι πανικός και ερασιτεχνισμοί με κοριούς και ψώρα.
  2. Πλεονεκτήματα και Κίνδυνοι από Εφαρμογές Επαγγελματικής Χρήσης Βιοκτόνων .
  3. Καθαρισμός Στρωμάτων: ‘‘ Ατμισμός’’ ή Απορρύπανση;
  4. Διαχειριστικές  Εφαρμογές  Αντιμετώπισης Επιβλαβών Οργανισμών σε Κατοικημένους Χώρους.
  5. Περιορίστε την έξαρση των ενοχλητικών κοριών.
  6. Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.
  7. Μήπως οι ‘‘Οικολογικοί Bio – κτόνοι’’ κυκλοφορούν ανάμεσα μας;!!!
  8. Η εξάπλωση της νόσου Chagas με το Kissing Bug
  9. Bio – κτόνος στο σπίτι μας;
  10. Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.
  11. Το Σύνδρομο της Υπερ-χρήσης και στα Βιοκτόνα –Ακαρεοκτόνα.
  12. Όταν οι κοριοί ……ξανάρχονται !!
  13. Ο “κοριός” του ελάτου!
  14. Προστατευτείτε από τους απρόσκλητους φίλους μας
  15. Τι ξέρετε για τους κοριούς;