Βασικές αρχές διασφάλισης συνθηκών υγιεινής για μια ποιοτική διαβίωση.

Μήπως και τα δικά σας ‘’φυλαγμένα χαλιά’’ έχουν  αυτό το περιεχόμενο;

Το περιεχόμενο της φωτογραφίας- μια εικόνα χίλιες λέξεις– μπορεί να περιέχει πολλά  «Αόρατα ρυπογόνα μικροβιακά φορτία», που όλοι πλέον ξέρουμε πόσο επιβλαβή είναι για την υγεία ένα μολυσμένο εσωτερικό περιβάλλον , αλλά και πως πρέπει τα αντιμετωπίσουμε για την προστασία του βίου μας. Μερικά από αυτά που περιέχουν τα χαλιά, προκαλούν τρεις φορές υψηλότερη επιβάρυνσησυγκριτικά με τα επίπεδα ρυπαντών  του εξωτερικού αέρα,γιατί μπορεί εκτός των άλλων να είναι φορμαλδεΰνη, καθαριστικά, πίσσα, εντομοκτόνα, βιομηχανικοί ρύποι, κλπ.

Με σεβασμό λοιπόν στις ανάγκες των καταναλωτών, γίνονται προσπάθειες για να ενημερωθούν  για τις μεγάλες συνέπιες στην υγεία , την οικονομία αλλά και το περιβάλλον από  την χαμηλή ποιότητα καθαρισμού των χαλιών. Ο προβληματισμός τους πρέπει να γίνετε μεγαλύτερος όταν θα στρώνουν  τα χαλιά, τα οποία ναι μεν θα φαίνονται καθαρά, αλλά μέσα ίσως να έχουν ‘‘Ξεπλυμένη στερεή βρωμιά με επικίνδυνα ρυπογόνα μικροβιακά φορτία’’.

Αυτά τα προβλήματα  μπορούν να μειωθούν  ή/και να εκλείψουν  μέσα από μία ολιστική προσέγγιση που θα βασίζεται,  στην ριζική διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα της παροχής των υπηρεσιών , με ορισμούς στην εφαρμογή των κανόνων ορθής υγιεινής  και τήρησης μιας πλήρους ιχνηλασιμότητας (ανιχνευσιμότητας) σε όλα τα στάδια της διαδικασίας καθαρισμού. Οι καταναλωτές, αν και δεν έχουν την απαραίτητη πληροφόρηση για τις υπηρεσίες που τους προσφέρονται , δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουν.

Θα πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων τα πρόγραμμα καθαρισμού και φύλαξης των χαλιών τους, τα οποία  πρέπει να  ανταποκρίνονται  πλήρως στην βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στους εσωτερικούς χώρους , τηρώντας πρωτίστως και με κάθε λεπτομέρεια τα Πρωτόκολλα επαγγελματικών εφαρμογών ,  τα οποία θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα  με τις Υπουργικές Αποφάσεις (νέα υγειονομική διάταξη)  για (κατοικίες , χώρους διαβίωσης πολλών ατόμων κ.λπ.) προκειμένου να περιοριστούν τυχόν δυσμενείς επιδράσεις στη Δημόσια Υγεία.

Έτσι οι καταναλωτές θα γνωρίζουν τα πάντα για τον ακριβή χειρισμό στην περιουσία τους από την παραλαβή , τις εφαρμογές ποιοτικού καθαρισμού-απολύμανσης, άλλα και τις συνθήκες φύλαξης και επιστροφής.  Αν και έχει γίνει -‘’Επιτακτική ανάγκη η ορθή επιλογή του επαγγελματία καθαριστή ταπήτων –ταπετσαριών,-  λαμβάνοντας ως παράδειγμα  τα μελή του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ “Η ΑΤΤΙΚΗ”, όπου πρέπει να τηρούν τον Κανονισμό Δεοντολογίας του Σωματείου και μπορεί να ελέγχουν αν υπάρξει προβληματική παροχή υπηρεσιών από την Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή,  θα πρέπει να αναλάβουν δράση για το πως μπορούν να προστατευτούν από τα ‘‘Υποτιθέμενα Tαπητοκαθαριστηρία’’, -μιας και οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι –  για προβλήματα  από την  παροχή υπηρεσιών  με τις συνακόλουθες συνέπειες, όχι  μονό στην περιουσία άλλα  και στην Υγεία τους .

Η αναγκαιότητα εφαρμογής μεθόδων με αντιρρυπαντικές τεχνολογίες, ως επιτακτική ανάγκη για την  διαχείριση της αέριας ρύπανσης στους χώρους ενδιαίτησης, άλλα  και για τις επιπτώσεις στην υγεία μας  στην σημερινή εποχή, ώστε να κρίνεται απαραίτητη η εξάλειψη αυτού του προβλήματος σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

‘’Ακόμα κι αν δεν είστε μανιακοί με την υγιεινή, η Καθαριότητα των στρωμάτων, ως επιτακτική ανάγκη, είναι πλέον αναπόφευκτη’’

Μεγαλύτερη προσοχή  χρειάζεται και όχι να είστε ‘’επιστήμονας’’. Επενδύοντας στην προαγωγή ποιοτικής καθαριότητας , εξασφαλίζετε ένα υγιέστερο περιβάλλον για ένα βελτιωμένο τρόπο ζωής, καταρρίπτοντας σύγχρονος ισχυρισμούς με ισχυρά πλεονεκτήματα συμβίωσης με τα ακάρεα και την αντιμετώπιση τους. Με την ολιστική προσέγγιση των συνθηκών υγιεινής στους εσωτερικούς  χώρους ,πρέπει να  ξεπερνάμε  τα πρότυπα της αποτελεσματικότητας και αναβαθμίζουμε την έννοια της προστιθέμενης αξίας των εξειδικευμένων υπηρεσιών μας ,με την καλύτερη δυνατή απόδοση για μια ‘’Υγιέστερη Διαβίωση’’,  μέσα από την ανάπτυξη προηγμένων εφαρμογών με εναλλακτικές τεχνολογίες ελέγχου , σε ένα ευρύ φάσμα βιολογικών απειλών και παθογόνων παραγόντων.

Για την KlinTec η έννοια του καθαρού  Βιο – περιβάλλοντος χώρου , ιδιωτικού ή δημοσίου είναι ζωτικής σημασίας, μιας και ξεκινάει από τους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε, γι’ αυτό  η διαρκής δράση για την προστασία του σκοπό έχει, ως ηθική υπόμνηση και υπέρτατο χρέος , στην λήψη προληπτικών μέτρων  από όλους μας- Πολίτες και Πολιτεία! Ένας υγιής εσωτερικός χώρος χρειάζεται συστηματικά επιμελημένη συντήρηση, (σε τακτά χρονικά διαστήματα), αλλά και εξειδικευμένες επαγγελματικές Bio- εφαρμογές , δυο φορές ανά έτος  (μ/ο), ως  ‘‘ Φυσική εναλλακτική λύση’’ για τα “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”,  χωρίς την χρήση χημικών (Green Decontamination), αλλά και για  την προστασία από τους  ‘‘ άγνωστους περιβαλλοντικούς κινδύνους’’, εξασφαλίζοντας έτσι μια ‘’Ασπίδα προστασίας ’’ με την αποτελεσματικότερη «μικροβιολογική ασφάλεια». 

Ο βασικότερος κανόνας για την διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής για ποιοτική διαβίωση είναι η ορθή χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού και των εφαρμογών του.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η καθαριότητα , το πλύσιμο και η εξυγίανση αντικειμένων, επιφανειών αλλά και εναλλακτικός αερισμός ή/και η αφύγρανση με καθαρισμό του όγκου (m³) ενός χώρου, δεν αντικαθιστούν τις μεθόδους απολύμανσης, όπως και οι μέθοδοι απολύμανσης , εξυγίανσης , εναλλακτικού αερισμού ή/και αφύγρανσης με καθαρισμό δεν αντικαθιστούν, καθαριότητα, πλύσιμο και αντικειμένων, επιφανειών αλλά και του όγκου (m³) ενός χώρου.

Προσοχή : Ημίμετρα με μεμονωμένες εφαρμογές μπορούν ίσως να φέρουν ακόμα και αρνητικά αποτέλεσμα με σοβαρές συνέπειες.

Μπορούν όμως να προσαρμοστούν και να εφαρμοστούν με θεαματικά αποτελέσματα, εξ’ ολοκλήρου η συμπληρωματικά με διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής για  ποιοτική διαβίωση σε όλους τους εσωτερικούς  χώρους, με βάση τα νέα πρότυπα στην εξέλιξη της έννοιας του “καθαρού εσωτερικού χώρου”. Όπως π.χ  σε Σπίτια, Βρεφονηπιακούς- παιδικούς σταθμούς, κλειστούς χώρους ενδιαίτησης ( διαμονής ) – φιλοξενίας ,  Ξενοδοχεία,  Αίθουσες προβολών (σινεμάδες),   σκάφη αναψυχής ,  καμπίνες πλοίων, χώρους συνεδριάσεων, Γυμναστήρια, Επαγγελματικούς χώρους, η κάθε εναλλακτική μορφή τουρισμού, (Ιατρικός τουρισμόςΚέντρα αποθεραπείας & αποκατάστασης) αλλά και οι  Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, Ιατρεία, (Hospitality),  Φαρμακεία, κ.λ.

Προσοχή : Ακάρεα, κοριοί, ψύλλοι, σκόρος, σαράκι, κατσαρίδα κλπ δεν Απολυμαίνονται.

Με στόχο να ενισχύσουμε αποτελεσματικά το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας των συνανθρώπων μας, δίνουμε μεγάλη έμφαση στις δράσεις και στις ενέργειές μας, με  επικέντρωση στην πρόληψη για τον έλεγχο της μείωσης άλλα και στην αντιμετώπιση-εξάλειψη στους διαβιβαστές- φορείς με εστίαση σε (Ψείρες του σώματοςΆκαρι της ψώραςΑκάρεα των περιστεριώνΤσιμπούριαΚοριούς (Bed Bugs)Ψύλλους, κ.α.), οργανισμοί οι οποίοι μπορούν να μεταδώσουν ένα μεγάλο εύρος παθογόνων μικροοργανισμών στους ανθρώπους και τα ζώα.  Συνεχίζουμε και έκτος την  αναγκαία ενημέρωση για τα μικροβιακής και βακτηριακής δραστηριότητας, φροντίζουμε  με την τήρηση βασικών κανόνων   για το καθαρό και υγιεινό περιβάλλον του αύριο,- Όχι Αποστερημένο –χωρίς πλεονάζοντα ημίμετρα με Διαταραχές και Αυξημένη Επικινδυνότητα στις Λοιμώξεις.

‘Όλοι γνωρίζουμε ότι το υποτίθεται καθαρό, η τρομερότερη μάστιγα της ανθρωπότητας, είναι ποιο επικίνδυνο από το βρόμικο.’’

Πριν λοιπόν στρώσετε τα χαλιά σας θα πρέπει να ελέγξετε σχολαστικά όλες τις παραμέτρους.

  • Ένας χρωστικός λεκές δεν δημιουργεί πρόβλημα υγείας.
  • Ελέγξετε για χνούδια, τρίχες, κ.α.
  • Ελέγξετε για μούχλα ή/και οσμές μούχλας.
  • Ελέγξετε για ‘’περίεργες οσμές’’ που ίσως να είναι επικαλυμμένες με αρώματα.
  • Ελέγξετε χαλιά ή/και μοκέτες με υπόστρωμα λατέξ ή ‘’οικολογικό υπόστρωμα’’ για μυρωδιά  ‘’αμμωνίας’’ άλλα και τσούξιμο στα μάτια.  

Επιπλέον κάντε ένα απλό test

  • Σκουπίστε με την ηλεκτρική σας σκούπα το χαλί πολύ-πολύ προσεκτικά, γυριστέ το ανάποδα και χτυπήστε το στην “ράχη”  ή  τινάξτε το χοροπηδώντας από την πίσω πλευρά.
  • Αν δεν βγάλει τίποτα στρώστε το και φροντίστε για την σωστή συντήρηση του.
  • Αν βγάλει έστω και “λίγη σκόνη ” τότε μην κάνετε τίποτα. Χρειάζονται να δοθούν λύσεις με Απαρέγκλιτη τήρηση των όρων υγιεινής ,γιατί δεν μπορούν να αποκλειστούν ακόμα και σοβαρά πρόβλημα υγείας σε ευπαθείς ομάδες.

Μερικές προτάσεις για ένα καλύτερο υγιεινό περιβάλλον.

Πληροφορίες  με email στο info@klintec.gr ,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Ιωάννης  Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή : https://www.greenandcleanhotels.gr/?p=1802

Σχετικά Άρθρα

  1. Εναρμονισμένα πρότυπα καθαρισμού πριν το στρώσιμο των χαλιών
  2. Το υποτίθεται καθαρό δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων.
  3. Η ανατομία ενός χαλιού!!
  4. Μούχλα στα Χαλιά !!!!
  5. Βρείτε ένα καθαρό χώρο για σας!!
  6. Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;
  7. Οι εξελίξεις της επικίνδυνης και πολυδάπανης μούχλας !!!
  8. Καθαρισμός Στρωμάτων: ‘‘ Ατμισμός’’ ή Απορρύπανση;
  9. Τα περί Bio-λογικών καθαρισμών στα υπνοδωμάτια.!!
  10. Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση.!!
  11. Οι 10 +1 λόγοι μείωσης – αποφυγής αλλεργιών με την καθαριότητα.
  12. Τι Πρέπει να Προσέξετε πριν Καθαρίσετε τα Στρώματα.
  13. Εξασφαλισμένη αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών σε εσωτερικούς χώρους.
  14. Διασφαλισμένη υγιεινή χώρων διαχείρισης φροντίδας κατ’ οίκον.
  15. Διαχειριστική αποκατάσταση προβλημάτων σε εσωτερικούς χώρους.
  16. Η Ρύπανση των εσωτερικών χώρων και οι επιπτώσεις στην υγεία μας !!
  17. Διαχείριση Αέριας Ρύπανσης στους Εσωτερικούς Χώρους.
  18. Η συμβίωση με τα ακάρεα και η αντιμετώπιση τους.
  19. Η έξαρση της ψώρας , οι παρασιτικές λοιμώξεις και οι ‘’δευτερογενείς επιμολύνσεις ’’.
  20. Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.
  21. Γνωρίζετε που καθαρίζονται και φυλάσσονται τα χαλιά σας ;
  22. Αυτό που φαίνεται Καθαρό, Υγιές είναι;
  23. Καθαρός, υγιής αέρας για όλους τους εσωτερικούς χώρους
  24. Μούχλα στο στρώμα!!!!
  25. Προκλήσεις αποτελεσματικότητας στον περιορισμό της εσωτερικής ρύπανσης.
  26. Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους .
  27. Τι κάνετε για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους;
  28. Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους.
  29. Μήπως πρέπει να αναβαθμίσουμε το πολύπλοκο εσωτερικό περιβάλλον;
  30. Εναλλακτικές μέθοδοι ανασταλτικής ‘‘αντιπαρασιτικής ασφάλειας’’ ταπήτων.!!
  31. Εξασφαλισμένη αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών σε εσωτερικούς χώρους.
  32. Πολυδάπανες οι »κρυφές χρεώσεις» μετά τον καθαρισμό στρωμάτων …
  33. Όσα θα θέλατε να ξέρετε για φροντίδα σωστής συντήρησης στρωμάτων.
  34. Εξασφαλισμένες Υπηρεσίες Υγιεινής Χώρων Φιλοξενίας Ζώων.!!
  35. Προετοιμασίες για την αντιμετώπιση  των ‘’απρόσκλητων εισβολέων’’.