Διαχειριστική αποκατάσταση προβλημάτων σε εσωτερικούς χώρους.

Διαχειριστική αποκατάσταση προβλημάτων σε εσωτερικούς χώρους.

Η διαχείριση αποκατάστασης  προβλημάτων, για την επίτευξη μέγιστης υγιεινής στον κάθε εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Η εξάλειψη προβλημάτων, περιβαλλοντολογικού ή/και υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την συνέχεια της μετά νοσοκομειακής αποθεραπείας ασθενών , ώστε να αποφευχθούν τυχόν αρνητικά αποτελέσματα. π.χ (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α). Εξάλειψη προβλημάτων πρέπει να γίνεται, μετά από μια περίοδο ασθένειας , μετά από δυσάρεστες οσμές υγρασίας (μούχλας), ακόμη και από  την παρουσία ζώων, ώστε να μετριαστούν τα προβλήματα με τις αλλεργίες. Η βελτίωση του εγχώριου περιβάλλοντος χρειάζεται για κάθε χώρο, έτσι ώστε να τους ζείτε με ευημερία, αρμονία και χαλάρωση. Δεν ξεχνάμε εξοχικές κατοικίες ή σπίτια μετά από αλλαγή των ενοικιαστών.

Οι προκλήσεις για την «μικροβιολογική ασφάλεια» από τους κίνδυνους της επανεμφάνισης προβλημάτων  που είχαν εξαφανιστεί από την καθημερινότητα, μας οδηγούν σε νέα πρότυπα περιβαλλοντικής και υγειονομικής αποκατάστασης, προκειμένου να μειωθούν ως προς το πλείστον, οι συγκεντρώσεις στοχευόμενων ρύπων (απομάκρυνση ανεπιθύμητων συστατικών- ακαθαρσιών -ρυπογόνου μικροβιακού φορτίου, μολυσματικού υλικού κλπ), σε αποδεκτά επίπεδα, μιας και η πρόληψη για την ρύπανση είναι  προτεραιότητα έναντι του ελέγχου, διασφαλίζοντας έτσι μια καλύτερη ποιότητα στους εσωτερικούς χώρους.

Ένας ‘’ανθυγιεινός εσωτερικός χώρος’’ μπορεί να μετατραπεί σε καθαρό, υγιεινό και ασφαλή, χρησιμοποιώντας τα Πρωτόκολλα επαγγελματικών εφαρμογών  του προγράμματος Healthy Interior Environment.

Οι εσωτερικοί χώροι ευνοούν την ανάπτυξη των ακεραίων, αυτά τα ΄΄ κομψά ζωάκια ‘’ που ζουν μαζί μας μέχρι και την  κρεβατοκάμαρα μας ,  τρέφονται δε με τα απονεκρωμένα κύτταρα μας. Τα περιττώματα τους και τα αποσυνθεμένα μέρη τους, μαζί με την εγχώρια σκόνη, δημιουργούν τα προβλήματα των αλλεργικών παθήσεων. Το περιβάλλον του υπνοδωματίου είναι ένα από τους πιο ευνοϊκούς  χώρους. Εκτός  λοιπόν από την αλλαγή των σεντονιών πρέπει ,να απορρυπαίνωνται , να εξυγιαίνονται αλλά και να απολυμαίνονται περιοδικά , ανάλογα με τις ανάγκες, μαξιλάρια, στρώματα και το ίδιο το δωμάτιο. Η ίδια αρχή ισχύει για όλες τις περιοχές του σπιτιού με την παρουσία χαλιών, υφασμάτινων ταπετσαριών,  αλλά και σε όλα τα υλικά με μεγάλη ικανότητα να συγκρατούν τη σκόνη. Σε ποιο τακτά χρονικά διαστήματα σε χώρους με παιδιά, ηλικιωμένους, με  κατοικίδια ζώα, αλλά και για  εκείνους που υποφέρουν από αλλεργίες κλπ

Η διασφάλιση της υγείας των παιδιών αρχίζει με τον έλεγχο της υγιεινής των μέσων ανάπτυξής τους. Τα παιχνίδια με τα αξεσουάρ τους , χνουδωτά- λούτρινα  γεμιστά ζωάκια, κλπ χωρίς να ξεχνάμε τα μέσα μεταφοράς τους. Η εξάλειψη προβλημάτων από μικρόβια , βακτηρία και ανεπιθύμητες οσμές μπορούν να  ξεπεραστούν εύκολα, γρήγορα και χωρίς τη χρήση χημικών, έχοντας μεγαλύτερη προστασία για τα παιδιά

Οι μικροί φίλοι θα μειώσουν κατά το πλείστον τις πιθανότητες να είναι  φορείς προβλημάτων που σχετίζονται με αλλεργίες ή βακτήρια. Το δε επίπεδο υγιεινής του κάθε εσωτερικού περιβάλλοντος  μπορεί να είναι ποιο ασφαλές,  με την περιοδική επεξεργασία των Bio-εφαρμογών, αλλά και μια εξαιρετικά υψηλή  ποιότητα περιβάλλοντος, για μικρούς και μεγάλους ιδιοκτήτες ζώων.

Τα σχολεία, κάθε είδους και βαθμού, φιλοξενούν  ένα πλήθος ανθρώπων που φέρουν ένα μεγάλο βακτηριακό φορτίο. Η δυνατότητα εξουδετέρωσης  αυτού του φορτίου μπορεί να γίνει, με απορρύπανση , περιβαλλοντική  εξυγίανση αλλά και να απολύμανση κατά όγκο ,τακτικά η/και περιοδικά χρονικά διαστήματα , ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου. Επομένως, η αναβάθμιση της ποιότητας  του σχολικού περιβάλλοντος χώρου θα βελτιωθεί σημαντικά , για τους σπουδαστές, το διδακτικό και μη διδακτικό προσωπικό.

Όταν ο αθλητισμός χρειάζεται  γαλήνη, τότε όλοι χώροι με εσωτερικές αθλητικές δραστηριότητες  για να μην δημιουργούνται  προβλήματα,  από οσμές  που σχετίζονται με την εφίδρωση, πολύ δε περισσότερο στα αποδυτήρια, κλπ.

Η καθαριότητα και το πλύσιμο αντικειμένων και επιφανειών αλλά και του όγκου (m³) ενός χώρου, δεν αντικαθιστούν τις μεθόδους απολύμανσης, όπως και οι μέθοδοι απολύμανσης δεν αντικαθιστούν καθαριότητα και πλύσιμο, αντικειμένων και επιφανειών αλλά και του όγκου (m³) ενός χώρου.

Είμαστε σε θέση να αποκαταστήσουμε ένα φυσικό περιβάλλον , έτσι ώστε μετά την Bio-απορρύπανση , την   ‘‘περιβαλλοντολογική Εξυγίανση κατά όγκο  ’’  αλλά και την απολύμανση κατά όγκο με ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’χωρίς τη χρήση χημικών (Green Decontamination) ως μια φυσική εναλλακτική λύση ελέγχου, σε μικροοργανισμούς, παθογόνους ιούς, επιβλαβή βακτήρια, κλπ

Αθλήματα γίνονται και με τα άλογα, όπου χρειάζονται  την  βέλτιστη  υγιεινή,  για την μείωση της παρουσίας παρασίτων. Ειδικές εφαρμογές  χωρίς τη χρήση χημικών (Green Decontamination) με μηδενικά κατάλοιπα στις επιφάνειες, ως μια φυσική εναλλακτική λύση ελέγχου, σε μικροοργανισμούς, παθογόνους ιούς, επιβλαβή βακτήρια, κλπ . Εφαρμογές μεθόδων μικροβιολογικής βελτίωσης,  για μια υγιεινή διαβίωση και των αλόγων.

Οι πολλές κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,  μας φέρνουν σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλόντων με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Οι χώροι συνάντησης πολλών ανθρώπων είναι ‘’οχήματα ‘’ για τη μετάδοση διαφόρων τύπων βακτηρίων. Έχοντας υγιεινά και απολυμασμένα τα μέρη των εσωτερικών χωρών με φυσικό τρόπο , οι επισκέπτες θα νοιώθουν ποιο ευχαρίστα και η συχνότητα επανάληψης  θα γίνεται ποιο τακτικά. Όσοι ασκούν μακροχρόνιες δραστηριότητες σε κλειστά δωμάτια, ιδιαίτερα εάν είναι αρκετά γεμάτοι, θα έχουν σημαντικά οφέλη με την περιοδική Bio-απορρύπανση , την ‘‘περιβαλλοντολογική Εξυγίανση κατά όγκο  ’’   αλλά και την απολύμανση κατά όγκο με ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’ ,  χωρίς τη χρήση χημικών (Green Decontamination), ως μια φυσική εναλλακτική λύση .

«Η ανάγκη μιας επιμελημένης εφαρμογής μέτρων, με στοιχειώδεις κανόνες, για την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης  καθαριότητας, δεν είναι μια δαπάνη ή μια πολυτέλεια, αλλά μια υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας αλλά και στο περιβάλλον»

Εκτός από τη διασφάλιση της εξάλειψης του βακτηριακού φορτίου και των ανεπιθύμητων ρύπων στους εσωτερικούς χώρους,  τα “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον” , – απαραίτητα για την Υγεία των φιλοξενούμενων– με ή/και χωρίς ‘’ευαισθησίες’’,  αρχίζουν να συντελούν  στην ισχυροποίηση των ως μια νέα υπηρεσία για την απόκτηση νέων πελατών. Στην πραγματικότητα, πάντα υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις  εξασφάλισης ενός  περιβάλλοντος χωρίς  “αλλεργιολογικά φορτία ” λόγω αύξησης των αλλεργικών θεμάτων, αλλά και η ανάγκη για φιλοξενία ζώων συντροφιάς , έτσι ώστε η υπηρεσία ποιοτικής διαμονής να παραμείνει ανταγωνιστική.

Και ποτέ δεν ξεχνάμε : 

Μετά από κάθε εφαρμογή Μυοκτονίας – Απεντόμωσης σε εσωτερικούς χώρους, όπως μπορούμε να συμπεράνουμε από όλα τα παραπάνω, πρέπει να γίνει περισυλλογή, πλήρη καθαριότητα με εξειδικευμένες Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης , εξυγίανσης και απολύμανσης. 

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην  επιλογή των μεθόδων, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο ,  επαγγελματικό εξοπλισμό  Bio-εφαρμογών, (απορρύπανσης, εξυγίανσης και ”καταλυτικής οζονοποίησης” ),  την επαγγελματική κατάρτιση σε επαγγελματικές Bio-εφαρμογές, πριν αλλά και μετά από οποιαδήποτε επεξεργασία,  περιβαλλοντολογικού  ή/και  υγειονομικού ενδιαφέροντος,  διότι θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα ακόμα και στην εκτελεσθείσα θεραπευτική αγωγή. π.χ (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α)

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουμε όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη, όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο  vgenis@otenet.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή : : https://www.greenandcleanhotels.gr/διαχειριστική-απ…τάσταση-προβλημά/ ‎

Ορισμοί – Απολύμανση

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΤΕΛΕΖΟΥ

Αποκατάσταση προσβεβλημένου χώρου από παράσιτα. Εισαγωγή στην Απολύμανση Κτιρίων. (Παρουσίαση)

Επενδύσεις στην συνεχή βελτίωση των ενσωματωμένων παροχών υψηλής ποιότητας με ‘‘Σεβασμό στις ανάγκες του καταναλωτή’’

Σχετικά Άρθρα

 1. Βελτιωμένη Αποτελεσματικότητα Εφαρμογών Περιβαλλοντικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
 2. Το Bio-περιβάλλον στην προστασία του Περιβάλλοντος.
 3. Προκλήσεις- προτάσεις για ένα καθαρό και υγιεινό Bio – περιβάλλον.
 4. Κατσαρίδες και μικροτριχίδια τρωκτικών αιτίες αλλεργιών.!!
 5. Το υποτίθεται καθαρό δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι των μολυσματικών παραγόντων.
 6. Διασφαλισμένη υγιεινή χώρων διαχείρισης φροντίδας κατ’ οίκον.
 7. Τα θεμελιώδη κριτήρια ποιοτικής Bio – απορρύπανσης στα πρότυπα του ”Απόλυτα Καθαρού ”
 8. Εξασφαλισμένη αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών σε εσωτερικούς χώρους.
 9. Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.
 10. Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση.!!
 11. Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;
 12. Καθαρισμός Στρωμάτων: ‘‘ Ατμισμός’’ ή Απορρύπανση;