Προσεγγίζοντας την απαρέγκλιτη εφαρμογή μέτρων και στα Μ.Μ.Μ.!!

Προσεγγίζοντας την απαρέγκλιτη εφαρμογή μέτρων και στα Μ.Μ.Μ.!!

Το Υπουργείο Υγείας- με Δελτίο Τύπου – επισημαίνει ότι για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει είναι μέτρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης όλων μας. Όπως συχνά αναφέρω, ο καθένας από το ‘’δικό του μετερίζι ’’  και όλοι μαζί ‘’έχουμε χρέος να βρισκόμαστε δίπλα στους φορείς’’. Απαιτείται η συμπόρευση όλων μας για την πρόληψη,  με ευαισθητοποίηση στην προαγωγή της υγείας ,με κινητήριο δύναμη την συλλογική ευαισθησία για τον σχεδιασμό δράσεων, προς όφελος της κοινωνίας όλων των πολιτών. 

Όλοι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις σχετικές Οδηγίες προστασίας από αναπνευστική λοίμωξη από το νέο κοροναϊό.

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη, μαζί με την υπενθύμιση των βασικών κανόνων υγιεινής του Υπουργείο Υγείας με ΘΕΜΑ: « Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Τήρηση Κανόνων Υγιεινής», να αναφερθούμε στην τήρηση της απαρέγκλιτης εφαρμογής μέτρων  – μιας και είναι την εν ισχύ οι Εγκύκλιοι για όλα τα Μ.Μ.Μ.   – των   «Κανόνων υγιεινής στα Μ. Μ. Μεταφοράς (Επιβατών) στεριάς, θάλασσας και αέρα»  μαζι μετην  «Περί υγειονομικών μέτρων επί των πάσης φύσεως μεταφορικών μέσων,  αλλά και την Εγκύκλιο  «Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία», που συμπεριλαμβάνει και τα μέσα μεταφοράς τους,  με σκοπό την προστασία της Ατομικής Υγείας τόσο των επιβατών όσο και των εργαζομένων σε αυτά και κατ’ επέκταση τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Υπάρχει αυστηρότητα στους νόμους περί Βιοκτόνων προϊόντων του ΥΠ.Α.Α.Τ.;

  • Υπενθυμίζω ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, διότι σε περιπτώσεις όπου διενεργείται απεντόμωση – μυοκτονία  σε ιδιωτικούς μεν χώρους που παρέχονται όμως υπηρεσίες στέγασης ή/και σίτισης κτλ (πχ ξενοδοχεία, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, λεωφορεία, πλοία, σκάφη αναψυχής κτλ) τότε το παραπάνω έργο πρέπει να εκτελείται από επαγγελματίες που έχουν προβεί στην προβλεπόμενη «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011και να τηρούνται πλήρως τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.
  • Απ΄ ότι  μπορώ να γνωρίζω στις διοικητικές κυρώσεις, ως προς την παράνομη επαγγελματική χρήση βιοκτόνων προϊόντων, ακόμα και ετοιμόχρηστων, χωρίς την κατοχή της προβλεπόμενης «Αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος» σύμφωνα με το νόμο 3919/201, ή την όποια χορήγηση Πιστοποιητικού -Βεβαίωσης, περιλαμβανομένων δε και των εγκεκριμένων ετοιμόχρηστων  βιοκτόνων, όπου ο εφαρμοστής να διενεργεί παράνομη επαγγελματική χρήση βιοκτόνων αρμοδιότητας του ΥΠ.Α.Α.Τ, σε Μ.Μ.Μ. (Λεωφορεία, κλπ), ξενοδοχεία ή μικρά καταλύματα, επιχειρήσεις.

Χρειάζεται ενημέρωση για την σωστή αντιμετώπιση, ώστε με ψυχραιμία να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, χωρίς πανικό και  υπερκατανάλωση Απολυμαντικών- Βιοκτόνων, για να εξασφαλιστεί σήμερα το καθαρό περιβάλλον του αύριο, χωρίς πλεονάζοντα ημίμετρα. Το κόστος δε της αμοιβής ενός Συμβούλου καθαριότητας ,  Περιβαλλοντικού ή/και  Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της μη ορθής αντιμετώπιση, των προβλημάτων στην καθημερινότητας μας.

Αν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιον φορέα για να μύωση το κόστος, παρέχουμε με το πρόγραμμα κτήσης του εξοπλισμού με εκπαίδευση των εφαρμοστών κ.λπ.  (σταθμοί λεωφορείων- ΚΤΕΛ, γραφεία τουρισμού, κλπ,), σχολεία, βρεφονηπιακοί -παιδικοί σταθμοί, ξενοδοχεία –χώροι ενδιαίτησης και φιλοξενίας ) κλπ

Συμπληρωματική ενημέρωση με επισημάνσεις.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή:  https://www.greenandcleanhotels.gr/προσεγγίζοντας-την-απαρέγκλιτη-εφαρ/