Η προληπτική υγιεινή αναβαθμίζει περιβαλλοντικά τα δωμάτια φιλοξενίας.

Η προληπτική υγιεινή αναβαθμίζει περιβαλλοντικά τα δωμάτια φιλοξενίας.

Για να διασφαλίσετε ότι το δωμάτιο φιλοξενίας έχει ένα χαλαρωτικό περιβάλλον που προάγει τον υγιή ύπνο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η επίδραση του περιβάλλοντος του στην ποιότητα του ύπνου δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Στην ιδανική περίπτωση, το δωμάτιο φιλοξενίας θα πρέπει να είναι ένα καταφύγιο για άνετο, αναζωογονητικό και υγιή ύπνο. Όλοι έχουμε διάφορες ανοχές και προτιμήσεις για το καλύτερο περιβάλλον του υπνοδωματίου. Η προσαρμογή στην υγιεινή του ύπνου δίνει προτεραιότητα στην ξεκούραση σας και στον ύπνο πάνω από όλα.

Περιποίηση στρωμάτων ή ολική περιποίηση δωματίων φιλοξενίας;

Ένας βαθύς καθαρισμός του στρώματός σας βοηθά να διατηρήσετε  το περιβάλλον του δωματίου φιλοξενίας καθαρό και υγιές όταν γίνεται ορθά σε τακτά  χρονικά διαστήματα.

Η αναφορές μου στον Καθαρισμό στρωμάτων  προκύπτουν από το: Εκπαιδευτικό Υλικό Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης  (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) Σύγχρονες Τεχνικές & Ειδικές Επεξεργασίες Καθαρισμού Ταπήτων & Ταπετσαριών (ΣΕΛΙΔΑ 108) όπου μετά από εξετάσεις πιστοποιούνται οι εφαρμοστές.

  • Καθαρισμός στρωμάτων: Με μηχάνημα που παράγει ισχυρή δόνηση και στροβιλισμό, σε συνδυασμό με υψηλή αναρρόφηση που δημιουργείται με υποπίεση, τραβάμε το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης, των ακάρεων και των περιττωμάτων τους, πολλών άλλων μικροοργανισμών, καθώς και των νεκρών κυττάρων του ανθρώπου. Οι μηχανές περιέχουν ειδικά φίλτρα (ΗΕΡΑ), τα οποία κατακρατούν τα προαναφερθέντα και δεν τους επιτρέπουν να διασκορπίζονται στον αέρα.
  • τον ΄΄ΟΔΗΓΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ΄΄ – ΕΦΕΤ ,(Σελίδα 27 -3.5. Ακάρεα ): Σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση  έχουν η καθαριότητα, οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής , όπως στα ακάρεα της σκόνης, δοθέντος του ότι το άσθμα και οι λοιπές διαταραχές οφείλονται περισσότερο  στα παράγωγά τους (τεμαχίδια, εκκρίματα, αποχωρήματα κ.ά.) και όχι στα ακάρεα αυτά καθ’ αυτά, προτείνεται η συχνή απομάκρυνσή τους με καθαρισμό (π.χ. ειδικές σκούπες).

Όταν «το καλύτερο βιοκτόνο είναι η καθαριότητα» τότε «το πιο ‘’δραστικό όπλο κατά των προσβολών ’’ είναι ένα εξειδικευμένο επαγγελματικό σύστημα απορρύπανσης »

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις:  Ένα ‘’τεστ προσδιορισμού’’ μας δείχνει αυτά που δεν φαίνονται!!!

Στη σημερινή εποχή της έντασης  με ανακρίβειες του ‘’υποτίθεται’’ (αβεβαιότητα), η ολιστική προσέγγιση –με διαφανή τρόπο – θα επιτρέψει την κάλυψη των σημερινών ‘’αδυναμιών ’’ στους εσωτερικούς χώρους, δημιουργώντας παράλληλα ένα πλαίσιο –πραγματικά πρωτοπόρο – για την Προηγμένη Προληπτική Υγιεινή, το οποίο μπορεί να επιτύχει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας,  ως προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της Δημόσιας Υγείας

Check in the Green and Clean Rooms

Το The Green Purification Group (TGPG) είναι ένα Concept με πολυεστιακή προσέγγιση που στοχεύει στη δημιουργία μιας ’’Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για την  Καθαριότητα & Υγιεινή των Εσωτερικών Χώρων ‘’.

ΗΟλοκληρωμένη Προσέγγιση στην Προληπτική Υγιεινή , με την υπέρβαση μας έχει ξεπεράσει τον απλό Καθαρισμό στρωμάτων ,ως πρόγραμμα αντιμετώπισης από τις ειδικές “ομάδες κρούσης” για την συμπληρωματική θωράκιση των εσωτερικών χώρων, άλλα και την αποτροπή δημιουργίας κίνδυνου από κάθε επιμόλυνση -μετά την περάτωση των εργασιών -με την ολιστικήεφαρμογή  της Προληπτικής Υγιεινής  και την διασφαλισμένη αναβάθμιση τωνGreen and Clean Rooms

Τα συστήματα εξασφάλισης περιβαλλοντικής υγιεινής, είναι συστήματα που βοηθούν στη διατήρηση ενός ασφαλούς και άνετου περιβάλλοντος για τους φιλοξενούμενους . Ενδεικτικά αναφέρω ότι ειδικές “ομάδες κρούσης” μπορούν να σας προσφέρουν την όποια Bio-Απολύμανση-Απορρύπανση -Εξυγίανση-Αποκατάσταση στους χώρους σας . Με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους ,ως  Bio-Exterminating Services μπορούν να σας προσφέρουν και την αποκατάσταση των χώρων σας, μετά από εφαρμογές καθαρισμού στρωμάτων, αντιμετώπισης προσβολών από Ακάρεα (Dust mites), Ακάρεα των περιστεριών, Άκαρι της ψώρας, Αρπακτικά ακάρεα, Έντομα υφασμάτων – χαλιών, Κοριοί (Bed Bugs), Τσιμπούρια (κρότωνες), Ψείρες του σώματος, Ψύλλους (ΕΟΔΥ).

Επιπλέον πληροφορίες για  τους τρόπους έκθεσης στους βιολογικούς παράγοντες, τις εκτιμήσεις  από τα προβλήματα  άλλα και τις επιπτώσεις που προκαλούνται  στην υγεία από την έκθεση στους βιολογικούς παράγοντες  υπάρχει πλήρης ενημέρωση από το EΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.

Οι εφαρμογές της Προληπτικής Υγιεινής αναβαθμίζει την αποκατάσταση  Ρύπους Βιολογικών Παραγόντων, σε  χώρους φιλοξενίας ,σε  Σταθμούς Φροντίδας – Απασχόλησης,  σε χώρους διαχείρισης φροντίδας κατ’ οίκον, σε χώρους  Ιατρικού Τουρισμού μαζί με τα κέντρα αποθεραπείας & αποκατάστασης. κ.λ.π

Προσοχή στις εφαρμογές με εκτόξευση ατμού ή τύπου ‘’Bonnet ‘’!!

  • ατμοκαθαριστής < ατμός + -ο- + καθαριστής. Μηχάνημα που καθαρίζει επιφανειακά με τη βοήθεια του  ατμού.

Όπου ο κατασκευαστής το επιτρέπει, συνίσταται επαρκής και σχολαστικός καθαρισμός (Ενδελεχής απορρύπανση) σε βάθος (Deep-Depollution), όπως είναι και σε όλες τις μεθόδους καθαρισμού και απολύμανσης.

Για εφαρμογές με θερμική μέθοδο ή/και μορφές ξηρού ατμού υπό πίεση (4- 10 bar για 184,13⁰C), πρέπει να υπάρχει ταυτόχρονη δυνατότητα αναρρόφησης για την αποφυγή δημιουργίας επιμόλυνσης (Διασποράς) ξανά στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της μεγάλης πίεσης.  Μια εναλλακτική ονομασία για τον καθαρισμό τύπου ‘’Bonnet ‘’ είναι «στεγνό καθάρισμα», αν και αυτό δεν είναι τεχνικά σωστό.  Είναι συνήθως μια διαδικασία ( επιφανειοδραστική ) για την γρήγορη αφαίρεση της λιπαρότητας από τις ‘’μαλακές επιφάνειες’’ (υφασμάτινες ταπετσαρίες –μοκέτες). Δεν συνιστάται για όλους τους τύπους των υφασμάτων και η εφαρμογή γίνεται σύμφωνα με οδηγίες του κατασκευαστή, (σχεδόν όλοι δεν επιτρέπουν αυτές τις θερμοκρασίες). Η βασική αρχή για την σωστή εφαρμογή με ατμό είναι η απορρύπανση σε βάθος (DeepDepollution) του στρώματος και οι  τέσσερις παράμετροι: ατμός, πίεση, θερμοκρασία άνω των 60°C και χρόνος.

Μεγάλη προσοχή και στα προστατευτικά καλύμματα στρωμάτων ή/και τα αφαιρούμενα κολλήματα. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε ένα υγιεινό, καθαρό και ασφαλή ύπνο, διότι αν δεν γίνει απορρύπανση σε βάθος (DeepDepollution) του στρώματος,  η παραμονή των περιττωμάτων – παράγωγα ακάρεων (τεμαχίδια, εκκρίματα, αποχωρήματα κ.ά.)  και ο τρόπος αλληλεπίδρασης τους,  δεν μπορεί να αποκλειστεί η πρόκληση ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων (άσθμα και οι λοιπές διαταραχές), όπου μπορούν να συνδεθούν µε στην Δημόσια Υγεία.

Υ.Γ : Προσοχή στην αγορά  μεταχειρισμένων  στρωμάτων –δεύτερο χέρι –διότι επιτήδειοι παίρνουν  αυτά που πετάτε μετά την αλλαγή στρωμάτων , τους βάζουν καινούργια καλύμματα και σας τα πουλούν μαζί με άλλες πληγές «Υγειονομικής σημασίας». 

‘’Η ανάγκη μιας επιμελημένης εφαρμογής μέτρων, με στοιχειώδεις κανόνες, για την τήρηση περιορισμού κινδύνων από την μόλυνση- επιμόλυνση στους εσωτερικούς χώρους, δεν είναι μια δαπάνη ή μια πολυτέλεια, αλλά μια υποχρέωση αφορά την υγεία όλων μας.’’

Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Διαχείρισης των Εσωτερικών Χώρων.

Παρέχεται πλήρη Βεβαιωμένη Επαγγελματική Εκπαίδευση στον εξοπλισμό, μαζί με την Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Διαχείρισης των Εσωτερικών Χώρων……

…..και όχι  απλά μια βεβαίωση προδιαγραφών και κτήσης του που ‘’αφήνει’’  να πιστεύουν ότι ‘’πιστοποιήθηκαν’’ ως εφαρμοστές.

Διαρκής Ενημέρωση

Η επεκτατικότητα του ακάρεως της ψώρας στην σημερινή κοινωνία!!!

Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Διαχείρισης 2024

‘’Καθαρόν Εστί’’ 2024 : Η Κινητήρια Δύναμη Ανάδειξης της πολιτικής Επαναπροσδιορισμού για την Επικεντρωμένη Πρόληψη

Επενδύοντας στην εξασφάλιση της υγειονομικής ασφάλειας για όλους.

Εκ των ων ουκ άνευ η επίτευξη της υγειονομικής εξασφάλισης

Κοριοί και αναδυόμενες πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC,s) εσωτερικών χώρων !!

Αναβαθμισμένες υποχρεώσεις για μια πλήρη υγειονομική εξασφάλιση.!!

Ποιοτική διαβίωση ‘’χωρίς βιοκτόνα’’ στους εσωτερικούς χώρους.New-2023 -2024 Επαγγελματικος Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Απολύμανσης-Απορρύπανσης-Εξυγίανσης & Αποκατάστασης

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , στην πολυκατοικία, τις τοπικές και πληθυσμιακές ομάδες, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο e-mail: vgenis@otenet.gr , ή στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή : https://www.greenandcleanhotels.gr/η-προληπτική-υγιεινή-αναβαθμίζει/