Ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή μεθόδων συνολικής διαχείρισης Καθαρισμού των στρωμάτων.

Ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή μεθόδων συνολικής διαχείρισης Καθαρισμού των στρωμάτων.

Η KlinTec με την υποστήριξη όλων των τμημάτων του Green Mite Clean, παραβρέθηκε στο Εκπαιδευτικό σεμινάριο, με αντικείμενο  την ‘’Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ζωικών Εχθρών Σε Κατοικημένους Χώρους’’-(Απεντομώσεις Μυοκτονίες Απολυμάνσεις). Ένα επιμορφωτικό σεμινάριο, με αναφορές επαγγελματικής βαρύτητας στην πρόληψη αλλά και με εκτενέστερες για προστασία της Υγείας -Περιουσίας –Περιβάλλοντος.

Στην παρουσίαση για την   Ολοκληρωμένη Προσέγγιση στην Προληπτική Υγιεινή του Σήμερα – (Κηφισιά) 3, 4 και 5 Μαρτίου 2023  έγινε λεπτομερέστατη αναφορά ( Σελίδα 13 -Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των στρωμάτων.  ),στην υπ΄  Αριθμ. 19102 (Τροποποίηση της υπ’ αρ. 216/08.01.2015).

Σημείο αναφοράς για τις εργασίες διαχείρισης παρασίτων στον Οδηγό ορθής πρακτικής για την ολοκληρωμένη προστασία από ζωικούς εχθρούς και έντομα στις επιχειρήσεις τροφίμων“, στον οποίο περιγράφεται η ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή μεθόδων συνολικής διαχείρισης  Καθαρισμού των στρωμάτων.

Όπως τονίζεται στην   (Σελίδα 273.5. Ακάρεα ),  σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση  έχουν η καθαριότητα, οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής , όπως στα ακάρεα της σκόνης, δοθέντος του ότι το άσθμα και οι λοιπές διαταραχές οφείλονται περισσότερο  στα παράγωγά τους (τεμαχίδια, εκκρίματα, αποχωρήματα κ.ά.) και όχι στα ακάρεα αυτά καθ’ αυτά, προτείνεται η συχνή απομάκρυνσή τους με καθαρισμό (π.χ. ειδικές σκούπες).

Η αναγραφή της λέξης  (ατμοκαθαριστής) είναι ‘’καταχρηστική’’ και επικίνδυνη για την υγειονομική ασφάλεια των (Εργαζομένων, Φιλοξενουμένων, Επισκεπτών, κλπ) . Διότι δεν τεκμηριώνει καθαρισμό, με αποτέλεσμα να αυτοκαταργεί το ίδιο του κριτήριο  4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή) , μιας και  δεν γίνεται απορρύπανση σε βάθος (Deep-Depollution) του στρώματος

Συμπέρασμα: Πρέπει να τεκμηριώνει την απορρύπανση σε βάθος (Deep-Depollution)  του στρώματος  για το  κριτήριο  4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή) και όχι την επιφανειακή καθαριότητα .

Με ένα ‘’τεστ προσδιορισμού’’ μαθαίνετε για αυτά που δεν ξέρετε και δεν φαίνονται.!!!

Επιπλέον στην ίδια παρουσίαση για την  Ολοκληρωμένη Προσέγγιση στην Προληπτική Υγιεινή του Σήμερα έγινε λεπτομερέστατη αναφορά (Σελίδα 6 )για την  μακροχρόνια έκθεση σε Ρύπους Βιολογικών Παραγόντων μετά την περάτωση των εργασιών, άλλα και για την αποτελεσματικότητα της Προληπτικής Υγιεινής έναντι της εξάπλωσης μολυσματικών παραγόντων.  Η δε εξασφάλιση ενός Υγιεινού Περιβάλλοντος καλύφτηκε πλήρως από το  επόμενο επίπεδο Προληπτικής Υγιεινής είναι κοντά σας τώρα !! (Σελίδα 26 ),αναβαθμίζοντας το κάθε  ανεπαρκές επίπεδο για την υγειονομική ασφάλεια,  προκειμένου να περιοριστούν τυχόν δυσμενείς επιδράσεις στη Δημόσια Υγεία.

Λόγοι επιτακτικής ανάγκης οι αναφορές μου με αναλυτικές και τεκμηριωμένες επισημάνσεις

  1. Ένα ‘’εσωτερικό περιβάλλον ’’ σε στρώματα φιλοξενίας !!
  2. Αναβαθμίζεται η ποιότητα του ύπνου στα ξενοδοχεία.!!!! – 21 Οκτωβρίου 2016.
  3.  Ξενοδοχεία: Επισημάνσεις για των Καθαρισμό Στρωμάτων  – 31/03/2017
  4. Ξενοδοχεία: Καθαρισμός Στρωμάτων στην κατάταξη για τις κατηγορίες αστέρων;!!! 30/03/2017
  5. Για Ποια Καθαριότητα Στρωμάτων Μιλάμε; 14/08/2017
  6. Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;

Το ερώτημα παραμένει :  Όταν ένα φιλοξενούμενος ζητήσει αξιώσεις (‘’περί αστικής ευθύνης’’) την ευθύνη θα φέρει ο παρέχων την φιλοξενία, ο  ελέγξας – σύμβουλος – επιθεωρητής, το  Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο  , το Υπουργείο Τουρισμού, εφόσον δεν αποκαθίσταται η λέξη που τεκμηριωμένα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην υγειονομική ασφάλεια των (Εργαζομένων, Φιλοξενουμένων, Επισκεπτών, κλπ) ;

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ομοσπονδίες , ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας , στα τηλέφωνα 2104829839, 6932245887, ή στο e-mail: vgenis@otenet.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: https://www.greenandcleanhotels.gr/ορθή-και-αποτελεσματική-εφαρμογή/