Η Ρύπανση των εσωτερικών χώρων και οι επιπτώσεις στην υγεία μας !!

Η Ρύπανση των εσωτερικών χώρων και οι επιπτώσεις στην υγεία μας !!

Ο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος αναφέρει ότι, κατά τα τελευταία χρόνια οι απειλές από την έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση σε εσωτερικούς χώρους έχουν γίνει πιο εμφανείς. Ωστόσο, η πρόσφατη δημοσιευθείσα ετήσια έκθεση του για την ποιότητα του αέρα καταδεικνύει ότι, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένοι σε επιβλαβή επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 

Η άνοιξη μπορεί να έχει αρχίσει – η αρχή της πιο όμορφης εποχής για τους περισσότερους ανθρώπους – συμπίπτει όμως με την ‘’έμπνευση  δράσης’’ για την αναγέννηση του σπιτιού, αλλά και την ερεύνα αγοράς με τις οικονομικότερες λύσεις ,στοχεύοντας πάντα την προστασία της  Υγείας, Περιουσίας αλλά και του Περιβάλλοντος.

Επιτακτική ανάγκη έχει γίνει πλέον , η εξάλειψη των προβλημάτων από  την αέρια εσωτερική ρύπανση,  μαζί με την  επικινδυνότητα της επανεμφανιζόμενης αφρικανική σκόνης , τα προβλήματα  της πολυέξοδης εσωτερικής επιμόλυνσης  αλλά και όλων των ‘‘απρόσκλητων συγκατοίκων μας ’’. Η πολυδάπανη επιμόλυνση των εσωτερικών χώρων δεν είναι επικίνδυνη μόνο για το περιβάλλον του υπνοδωματίου και  την υγεία με τις υγειονομικές δαπάνες, αλλά και στις τεράστιες δαπάνες συντήρηση τους , όταν ανακαλύπτονται οι πολυδάπανες ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά από τον καθαρισμό στρωμάτων.

“Αέρια ρύπανση καλείται η παρουσία στην ατμόσφαιρα κάθε είδους ουσίας, σε τέτοια συγκέντρωση ή διάρκεια, που να μπορεί  να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στην υγεία του ανθρώπου και άλλων ζωντανών οργανισμών, οικοσυστήματα που αυτοί ενδιαιτούν

Η συμβατική καθαριότητα, ή ο συμβατικός τρόπος  που μέχρι τώρα γνωρίζαμε για την καθαριότητα του σπιτιού μας όπου βιώνουμε την καθημερινότητα μας, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους πολυποίκιλους οργανισμούς υγειονομικής και όχι μόνο σημασίας στους κατοικημένους χώρους , πέραν των πληροφοριών επί της μορφολογίας, βιολογίας, οικολογίας αυτών, χρειάζεται και πλήρης γνώση των διαφόρων μεθόδων και πρακτικών εφαρμογής για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα μιας ισορροπημένης καθαριότητας.

Μεγαλύτερη προσοχή  χρειάζεται και όχι να είστε ‘’επιστήμονας’’. Επενδύοντας στην ποιοτική καθαριότητα εξασφαλίζετε ένα υγιέστερο περιβάλλον, καταρρίπτοντας σύγχρονος ισχυρισμούς με ισχυρά πλεονεκτήματα εξολόθρευσης των ακάρεων  για την εξασφάλιση ενός καθαρού στρώματος .

‘’Ακόμα κι αν δεν είστε μανιακοί με την υγιεινή, η Καθαριότητα των στρωμάτων, ως επιτακτική ανάγκη, είναι πλέον αναπόφευκτη’’

Χρειάζεται προσοχή από τους ιδιώτες καταναλωτές όταν αγοράζουν μηχανήματα καθαρισμού, ώστε να ενημερώνονται και  για την επιμόλυνση που μπορεί να δημιουργήσουν, ακόμα και με το ποιο τέλειο μηχάνημα. Οι επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες καθαρισμού , οφείλουν να ζητούν πληροφόρηση, με την Βεβαιωμένη εκπαίδευση των χειριστών για την ορθή εφαρμογή . Έτσι θα μπορέσει να μετριαστή  κατά πολύ η  ‘’παραπλανητική πληροφόρηση’’ με την  δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού,  η μη ορθή εφαρμογή σε χώρους ‘’ευάλωτων  καταναλωτών ’’ με ή/και χωρίς ‘’ευαισθησίες’’,  με τις συνακόλουθες επιπτώσεις για την υγεία τους ,  αλλά και την ‘’αλλοίωση’’ στο Κριτήριο 4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση ,  με τις συνακόλουθες επιπτώσεις για την υγεία  των ευάλωτων φιλοξενουμένων.

Πολύ δε περισσότερη προσοχή χρειάζεται από τους Ξενοδόχους , διότι πολλές εταιρείες – ”μεταφράζοντας κατά το δοκούν” – το Κριτήριο 4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση , με την αγορά των μηχανημάτων τους δίνουν –Πιστοποιήσεις, Βεβαιώσεις, Βεβαιώσεις Κατοχής– ως βεβαίωση αποτελεσματικότητας,  με μερικές από τις υποχρεωτικές πιστοποιήσεις που πρέπει να έχει και αναγράφονται στην βάση του κάθε μηχανήματος, αλλά και στο έντυπο με της οδηγίες χρήσης.

Η κατασκευαστική εγγύηση των μηχανημάτων ή/και τέτοιου είδους Πιστοποιήσεις, Βεβαιώσεις, Βεβαιώσεις Κατοχής κλπ, δεν καλύπτουν  την Βεβαιωμένη κατάρτιση των χειριστών – εφαρμοστών, με αποτέλεσμα  αυτή η μορφή εξηγήσεων ,  ίσως και να ‘’ παραπλανεί’’ αλλοιώνοντας συγχρόνως και τα κριτήρια για την διαδικασία κατάταξης των ξενοδοχειακών μονάδων σε αστέρια, δημιουργώντας παράλληλα και αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων ––εταιριών φιλοξενίας (Ξενοδόχων) , που είναι υπόχρεοι στα κριτήρια.

Οι Σύμβουλοι Προ-αξιολόγησης, οι Διαπιστευμένοι Φορείς αξιολόγησης, ο Διαπιστευμένος Φορέας Ελέγχου , πολύ δε περισσότερο οι Ενώσεις Ξενοδόχων, Σύνδεσμοι, Τουριστικοί Οργανισμοί , Ομοσπονδία Ξενοδόχων, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αλλά και το Υπουργείο Τουρισμού, θα πρέπει να το επανεξετάσουν  μελετώντας την σοβαρότητα του κριτήριου 4.27 .

Γιατί το 4.27 είναι ένα κριτήριο –απαραίτητο για την Υγεία των φιλοξενούμενων– πολύ δε περισσότερο των ‘’ευάλωτων φιλοξενουμένων’’ , οπού με τις ασάφειες του να δημιουργεί, αμφιβολίες –αμφισβητήσεις στους φιλοξενούμενους επισκέπτες – ταξιδευτές , με ή/και χωρίς ‘’ευαισθησίες’’, αλλά και ‘’παραπλάνηση ‘’με τις συνακόλουθες επιπτώσεις στην υγεία των ευάλωτων φιλοξενουμένων.

Κάτω από την αναπόφευκτη επιρροή της αναγκαιότητας, με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των προβλημάτων, περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος στους εσωτερικούς χώρους με επιπτώσεις στην υγεία, αναδεικνύεται η σημαντικότητα για επαγγελματική συνεργασία υποστήριξης από έναν Σύμβουλο Καθαριότητας.

Η μούχλα στα στρώματαστα Χαλιά , προσελκύει τα ‘‘αρπακτικά ακάρεα ’’  στα σπίτια μας, ως ‘’νέους εισβολείς ‘’ στα σπίτια μας, δημιουργώντας  ένα οικολογικό αντιστάθμισμα απέναντι στα βιοκτόνα. 

Θα συνεχίζουμε να σας υπενθυμίζουμε, πως η αναρτητέα εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας ως εξαιρετικά επείγουσα, οπού αναδεικνύει την αύξηση των πληθυσμών σε πολλά ειδή παράσιτων (ζωικούς εχθρούς), αλλά και την αύξηση δερματικών λοιμώξεων υψηλής μεταδοτικότητας, ιών, βακτηρίων κλπ, δημιουργώντας  αυξανόμενες ανάγκες με απαιτήσεις , ώστε να εξασφαλιστεί η διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής , για ένα καθαρό και υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον. 

Για να  χρησιμοποιηθούν τα βιοκτόνα με ασφαλή τρόπο γενικά, πρέπει να διαβάζετε πάντα η ετικέτα και οι πληροφορίες (αντενδείξεις- αλληλοεπιδράσεις), σχετικές με το πριν από την χρήση του προϊόντος,  για την αποφυγή ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων, με επιπτώσεις όχι μόνο στην υγεία αλλά και σε τεράστιες οικονομικές δαπάνες .

Η τήρηση βασικών κανόνων  με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας, όπως αναφέρονται σε  ημερίδες και σεμινάρια, μέσα από τα θεμελιώδη κριτήρια ποιοτικής Bio – απορρύπανσης στα πρότυπα του ”Απόλυτα Καθαρού ”, είναι μια υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας και στο περιβάλλον.

Ο σεβασμός στις ανάγκες του Βιο-περιβάλλοντος , μαζί με την  παροχή ενσωματωμένων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας  ( Purerefreshing) στους τομείς της εσωτερικής περιβαλλοντολογικής διαχείρισης, αναδεικνύουν την ανάγκη των επαγγελματικών Bio-εφαρμογών, μιας πλήρους απορρύπανσης μαζί με την ‘’Περιβαλλοντική Εξυγίανση’’  

Η δε μικροβιολογική & βακτηριακή απολύμανση ,με αξιόπιστες επαγγελματικές Bio-εφαρμογές στον αέρα κατά όγκο εφαρμογή απολύμανσης (Bio–Disinfection) , όπως η Πρωτοποριακή μέθοδος ‘‘Καταλυτικής  Οζονοποίησης ’’ (με καταλυτική διεργασία  υψηλής απόδοσης), της BiOzone , ως εναλλακτική τεχνολογία ελέγχου με την χρήση του Ozone (όζοντος O 3), προδιαγράφονται δε ως τα απαραίτητα στοιχεία Υγειονομικής και Περιβαλλοντολογικής Ευαισθησίας για κάθε εσωτερικό χώρο.

Η πρόληψη δεν πρέπει να παρεμποδίζεται από την συνεχιζόμενη έλλειψη βούλησης σε όλα τα επίπεδα.

Η Περιβαλλοντική εξυγίανση μειώνει τον αριθμό των βακτηρίων στον εσωτερικό αέρα σε ασφαλές επίπεδο, σύμφωνα με τα νομοθετικά όρια ή πρότυπα ή απαιτήσεις προστασίας της δημόσιας υγείας, για να μειώσετε τον κίνδυνο εξάπλωσης της μόλυνσης. Η διαδικασία της ‘’Περιβαλλοντικής Εξυγίανσης’’παρότι δεν αποτελεί μέθοδο απολύμανσης, χρησιμοποιείται επικουρικά (συμπληρωματικάως λύση ‘’φυσικής απομάκρυνσης’ παθογόνων μικροοργανισμών από τον αέρα σε κλειστούς χώρους.

Ανάλογα με το μέγεθος του χώρου, για τον περιορισμό του κινδύνου αέριας μόλυνσης – επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους από τους αερομεταφερόμενους ρύπους βιολογικών παραγόντων , άλλα και για την αποτροπή δημιουργίας κίνδυνου από αερομεταφερόμενη επιμόλυνση  σε εσωτερικούς χώρους επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, ή/και σε κατοικίες, χώρους διαβίωσης πολλών ατόμων , χρησιμοποιούνται μέθοδοι  «τριπλού φραγμού»  για την ολιστική αντιμετώπιση στην περιβαλλοντική υγιεινή τους.

Στα συμπληρωματικά μέτρα Πολλαπλής Θωράκισηςσυμπεριλαμβάνονται και οι εξειδικευμένες τεχνολογίες πρόληψης μακροχρόνιας αποτελεσματικότητας, όπως η ‘’αόρατη προστατευτική ασπίδα’’  με το τείχος «Νανοπαγίδων» και την άδεια κυκλοφορίας από τον Ε.Ο.Φ., συμπεριλαμβανομένης και της ιοκτόνου δράσης του BIOPROTECT™ RTU έναντι του SARS-CoV-2.

Διατηρεί τις επιφάνειες απαλλαγμένες από επιβλαβείς ιούς, βακτήρια και μύκητες  μεταξύ των καθαρισμών ως προϊόν που δρα με Μηχανικό τρόπο εξουδετέρωσης ( BIOPROTECT RTU)  παρέχοντας αποτελεσματικότητα στη θανάτωση μικροβίων και στη μείωση των οσμών, για 60 έως και 90 ημέρες.

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουμε όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Η Υγειονομική και Περιβαλλοντική Ευαισθησία μας, μέσα από την διαφορετικότητα των καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών για κάθε χώρο φιλοξενίας, μας ωθεί σε επενδύσεις εναλλακτικών διαχειριστικών εφαρμογών, με αποτελεσματικά καθαρές τεχνολογίες ενεργειακών και περιβαλλοντολογικών βιώσιμων μεθόδων.

Πληροφορίες με email στο info@klintec.gr ,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

vgenis@otenet.gr

Πηγή:  https://www.greenandcleanhotels.gr/η-ρύπανση-των-εσ…ν-χώρων-και-οι-ε/

Σχετικά Άρθρα

‘’Περιβαλλοντική Εξυγίανση’’  

Η εσωτερική ρύπανση στους χώρους φιλοξενίας απειλεί την υγεία των φιλοξενούμενων;

Μήπως υπάρχουν και επιπλέον λόγοι που θα πρέπει να φοριέται η μάσκα στις αίθουσες των σχολείων ;

Δαπανηρή γιατί λερώνει … Επικίνδυνη γιατί σκοτώνει.

Η επικίνδυνη επανεμφάνιση της αφρικανική σκόνης.

Επικίνδυνη αλλά και πολυδάπανη η επιμόλυνση των εσωτερικών χώρων.

Επανεπίσκεψη της Αφρικανικής σκόνης αλλά και των ‘‘συγκατοίκων’’ μας

Προκλήσεις αποτελεσματικότητας στον περιορισμό της εσωτερικής ρύπανσης.

Απαιτητέες Εφαρμογές Εγκυκλίων σε Υγειονομικά Πρωτόκολλα και Τεχνικές Προδιαγραφές Διαγωνισμών.

Μαθαίνοντας από το παρελθόν, βελτιώνουμε στα ανώτερα επίπεδα το παρόν , για να έχουμε μέλλον.!!

Επιτακτική Ανάγκη η Εξάλειψη του Προβλήματος της Αέριας Ρύπανσης των Εσωτερικών Χώρων.

Εξασφαλίζω ένα υγιεινό περιβάλλον σήμερα !!

Βασικές αρχές διασφάλισης συνθηκών υγιεινής για μια ποιοτική διαβίωση.

Λεπτομέρειες που αφορούν την υγεία πριν την αγορά των χαλιών σας.!!!

Προβληματισμοί στην Ομαλή Αντιμετώπιση της Έξαρσης σε ‘’Παρασιτικούς Εισβολείς’’ και Ψώρα.!!

Είναι επικίνδυνες οι “ μισές αλήθειες” της δήθεν ποιοτικής καθαριότητας;

Διαταραχές με Αυξημένη Επικινδυνότητα στις Λοιμώξεις.

Το υποτίθεται καθαρό δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων.

Απαρέγκλιτη η τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας σε χώρους ενδιαίτησης – φιλοξενίας.

Τηρούνται οι Κανόνες Υγιεινής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; !!

 Ενημερωτικό Υλικό Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου -Διαχειριστικές Εφαρμογές Περιβαλλοντικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος , σε Εσωτερικούς Χώρους.pdf.

Τα περί συνεχιζόμενης μικροβιακής και βακτηριακής δραστηριότητας.!!

Φροντίζω να Ζω Ανθρώπινα

Η Αναγκαιότητα των Υπηρεσιών με Εξειδικευμένες Bio-Εφαρμογές.

Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κινδύνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;

Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.

Ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών υγιεινής ενός εξελισσόμενου εσωτερικού περιβάλλοντος.

Legionella – ένας «άγνωστος» κίνδυνος – για πολλούς χώρους .

Μάχη με την Legionella ή λεγεωνέλλωση και σε φυσικό περιβάλλον

Purful Air Quality Καθαρισμοί – Απολυμάνσεις – Αεραγωγών.

Οι 10 +1 λόγοι μείωσης – αποφυγής αλλεργιών με την καθαριότητα.

Οι “10 μισές αλήθειες” για την δήθεν ποιοτικά φθηνή καθαριότητα.

Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.

Οι ασφαλείς και υγιεινές κατοικίες είναι υποχρέωση όλων μας.