Απεντόμωση – Μυοκτονία : Με ’’Αναγγελία’’ Επιστήμονα ή Χωρίς.!!!

Απεντόμωση – Μυοκτονία : Με ’’Αναγγελία’’ Επιστήμονα ή Χωρίς.!!!

Βαδίζοντας στον όγδοο χρόνο της κρίσης, μια ‘’ ομάδα‘’  επιστημόνων που έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν βάση πτυχίου, το επάγγελμα για απεντομώσεις – μυοκτονίες στην Ελλάδα, έκανε μια έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο σχετικά με την εν λόγο επαγγελματική δραστηριότητα.

Έχοντας ξεπεράσει το αίσθημα της ανασφάλειας και αβεβαιότητας -βάση πτυχίου-  μέσα από αναζήτηση ως λύση την άσκηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, υγειονομικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, άρχισαν να βλέπουν  με ‘’θετικό πρόσημο ’’ την ώθηση ακόμα και με υπέρβαση των απαιτήσεων για ανάπτυξη της διαφορετικότητας , απέναντι στις νεοσύστατες προκλήσεις  του Pest Control & Hygiene  Services.

Η αλήθεια είναι ότι το νομικό σύστημα μας είναι : 

‘’Η κάθε εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο για να παρέχει υπηρεσίες απεντόμωσης ή/και μυοκτονίας σε κατοικημένους χώρους πρέπει να έχει προβεί σε «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011 και να τηρεί πλήρως την ισχύουσα νομοθεσία (πχ. οι εφαρμογές να γίνονται παρουσία του υπεύθυνου επιστήμονα ο οποίος και φέρει την πλήρη ευθύνη των εφαρμογών αυτών). Σημειώνεται ότι η όποια απεντόμωση ή/και μυοκτονία σε κατοικημένους χώρους πρέπει να διενεργείται σύμφωνα με όσα ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα η απεντόμωση-μυοκτονία πρέπει να διενεργείται από τον υπεύθυνο επιστήμονα ή κάτω από την αυστηρή επίβλεψή του καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής. Ο υπεύθυνος επιστήμονας είναι σαφώς ορισμένος στην « Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών» και η έκδοση του πιστοποιητικού απεντόμωσης-μυοκτονίας όπως και του δελτίου παροχής υπηρεσιών πρέπει να γίνεται από το νομικό ή φυσικό πρόσωπο κατ’ αντιστοιχία που νομιμοποιείται να το διαπράξει.

Η πραγματικότητα στο διαδίκτυο δείχνει,  εκτός των εταιρειών –επιχειρήσεων  έχουν προβεί σε «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011, ότι:

Υπάρχουν όμως αναρτήσεις που επικαλούνται:  

  1. Απεντομώσεις – μυοκτονίες – απολυμάνσεις ,…………. χωρίς να έχουν προβεί σε «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011.
  2. Απολυμάνσεις …Διαθέτουμε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ αρ. αδείας…. χωρίς να έχουν προβεί σε «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011.
  3. Απολυμάνσεις …Είμαστε αδειοδοτημένοι από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με Αριθμ…. χωρίς να έχουν προβεί σε «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011.
  4. Απολυμάνσεις ….Παρέχουμε πιστοποιητικό με βάση την υπ’ αριθμό 152347/3807/11.5.β1 απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας. …. χωρίς να έχουν προβεί σε «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011.
  5. …………εκδίδεται πιστοποιητικό από …. χωρίς να έχουν προβεί σε «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011.
  6. ….απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά και βλαβερά έντομα, τρωκτικά και ερπετά ..Το εξειδικευμένο μας προσωπικό φροντίζει ώστε ο χώρος σας να είναι πάντα καθαρός, υγιεινός και με πιστοποιητικό απολύμανσης. …. χωρίς να έχουν προβεί σε «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011.
  7. χρησιμοποιούμε βιοκτόνα φάρμακα ακίνδυνα για τον άνθρωπο, …..με Έδρα Αττική … Οι εφαρμογές απεντομώσεων ‘’γίνονται πάντα παρουσία και υπό την επίβλεψη Γεωπόνου’’. Μετά από όλες τις εφαρμογές εκδίδουμε πιστοποιητικό (αρ. άδειας ….με έδρα καταστήματος εκτός Αττικής) ….. από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων). …. χωρίς να έχουν προβεί σε «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011.
  8. …. αν δεν κάνετε απολύμανση. Οι… Ειδικοί  ..με απολύμανση …..στην εξόντωση των κατσαρίδων, αναλαμβάνουμε επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες, κατσαρίδες, ψύλλους, κοριούς, ποντίκια, μυρμήγκια, κουνούπια, μύγες, σκόρο κτλ. )…. χωρίς να έχουν προβεί σε «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών» σύμφωνα με το νόμο 3919/2011.
  9. Κέντρο Απεντομώσεων με Οικολογικές Απολύμανσεις – Απεντομώσεις …. για τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής και για την Απολύμανση ψύλλων , Απολύμανση από τσιμπούρια, Απολύμανση από Σκόρο, Απολύμανση από κοριούς και Ακάρεα, Απολύμανση από σαράκι (ξυλοφάγο έντομο), …. χωρίς να έχουν προβεί σε «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011.
  10. Δουλεύουμε σκληρά, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε τίποτα! Αναλαμβάνουμε την διαχείριση των παρασίτων ), …. χωρίς να έχουν προβεί σε «Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών»  σύμφωνα με το νόμο 3919/2011.

Για την  δημιουργηθείσα κατάσταση συνυπεύθυνοι είναι  και οι επιστήμονες που τους παρέχουν τα ‘’Πιστοποιητικά’’ . αλλά και τα βιοκτόνα κλπ.

Έτσι χάνονται :

  1. Θέσεις εργασίας για τους επιστήμονες.
  2. Εισφορές παραβόλων.
  3. Ασφαλιστικές Εισφορές.
  4. Φόροι κλπ.

Αναδείχτηκαν και πολλά αλλά , όπως η χρήση της λέξης ’’ απολύμανση ‘’ για την εξόντωση των εντόμων,  με επιμονή σε ότι αφορά τα Βιοκτόνα προϊόντα  που Αδειοδοτούνται από το ΥΠ.Α.Α.Τ  και ανήκουν στους τύπους προϊόντων  18, 19, μεταξύ των οποίων είναι και τα εντομοκτόνα, απωθητικά-προσελκυστικά, ότι παρέχουν και ‘’απολύμανση’’,( …το λένε και στην τηλεόραση κλπ.!!!!! ), αλλά και με εφαρμογές που κυριαρχεί, η επικινδυνότητα της καθημερινότητας και στους εσωτερικούς χώρους.

Αναδείχτηκαν όμως και Θετικά Μηνύματα, με τους Νέους επιστήμονες να βλέπουν με ‘’θετικό πρόσημο ’’ την ώθηση ακόμα και με υπέρβαση των απαιτήσεων, για την Νέα τους Επαγγελματική Δραστηριότητα. Έτσι με την ανάπτυξη της διαφορετικότητας θα Πρωτοπορούν δημιουργώντας Υπέρ Αξίες, απέναντι στις νεοσύστατες προκλήσεις  του Pest Control & Hygiene  Services, ενθαρρύνοντας δε και την Νέα γενιά των συναδέλφων τους  για την ‘’διαχρονική του αξία’’, ενώ παράλληλα θα παροτρύνουν  τις  προγενέστερες, ώστε σιγά-σιγά θα αναπροσαρμόζονται με επενδύσεις στην διαφορετικότητα των εναλλακτικών λύσεων, αξιολογώντας εκ νέου τους κινδύνους, ώστε να συμβάλουν  στην πρόληψη, για μια Αναβαθμισμένη Ποιότητα Διαβίωσης, αλλά και μια  Ασφαλέστερη και Υγιέστερη Εργασιακή ζωή για όλους.

Με αυτά τα δεδομένα, το ΥΠ.Α.Α.Τ μαζί με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την Δημόσια Υγεία στη χώρα μας, καλούνται να δώσουν «πολυμέτωπη αντιμετώπιση » προκειμένου να διατηρήσουν τους δείκτες υγείας σε όσους διαμένουν στην Ελλάδα, αλλά και στο να παραμείνουν οι  Νέοι Επιστήμονες στην Ελλάδα.

Αυτά λοιπόν γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται , αν δεν ενεργοποιηθεί η νομοθεσίας  (Περί διαφήμισης προς χρήση βιοκτόνων, κλπ) αλλά και η ενεργοποίηση των  ‘‘ανύπαρκτων  ελέγχων’’, από το ΥΠ.Α.Α.Τ και την εκάστοτε Δ.Α.ΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρα μας, έστω και ηλεκτρονικά. Σε αυτό μπορούν να συνεισφέρουν και οι Σύνδεσμοι (Σ.Ε.Α.Μ.Ε.) με τα Σωματεία  , Γεωπόνων, Χημικών , Εποπτών Δημόσιας Υγείας , Τεχ. Γεωπόνων, Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π., Επιμελητήρια, μαζί με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για τον αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά και για παραπλάνηση των καταναλωτών, ώστε μην χρειάζεται να γίνονται καταγγελίες με χρονοβόρες διεκπεραιώσεις.!!!!

Είναι πλέον καιρός  να γίνει μια ποιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση των πολιτών,  έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να αντιληφθεί ότι είναι στο χέρι του το  να απαιτεί ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον, για τον ίδιο και την οικογένειά του και γενικά  τους συνανθρώπους, προστατεύοντας τους από τους κινδύνους της ‘‘ανεξέλεγκτης χρήσης’’ βιοκτόνων που έχουν εισέλθει στην καθημερινότητά μας. Πέρα όμως από οποία νομοθεσίαγια ορθές πρακτικές εφαρμογές με ποιοτικά ασφαλείς προσφερόμενες υπηρεσίες, εναρμονισμένες στις αρχές μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης , η ενημέρωση ως πρωταρχικό στόχο πρέπει να έχει την προστασία του καταναλωτή.

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , της πολυκατοικίας, των τοπικών και πληθυσμιακών ομάδων, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πληροφορίες με email στο info@greenandcleanhotels.gr,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

 Τα Βιοκτόνα προϊόντα στην Ελλάδα.

Πηγή:   http://cleaningnews.gr/απεντόμωσημυοκτονίαμεαναγγε/

Σχετικά Άρθρα

  1. ‘‘Ανεξέλεγκτες ’’ προβολές και εφαρμογές, επαγγελματικής χρήσης βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.
  2. Διαχειριστικές  Εφαρμογές  Αντιμετώπισης Επιβλαβών Οργανισμών σε Κατοικημένους Χώρους.
  3. Greenest: Μια Εναλλακτική και πιο Δημιουργικά Ελκυστική Επιλογή.
  4. Πλεονεκτήματα και Κίνδυνοι από Εφαρμογές Επαγγελματικής Χρήσης Βιοκτόνων .
  5. Προετοιμασίες για την αντιμετώπιση  των ‘’απρόσκλητων εισβολέων’’.
  6. Καθαρισμός Στρωμάτων: ‘‘ Ατμισμός’’ ή Απορρύπανση;
  7. Περιορίστε την έξαρση των ενοχλητικών κοριών.
  8. Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.
  9. Μήπως οι ‘‘Οικολογικοί Bio – κτόνοι’’ κυκλοφορούν ανάμεσα μας;!!!
  10. Bio – κτόνος στο σπίτι μας;
  11. Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρους.
  12. Το Σύνδρομο της Υπερ-χρήσης και στα Βιοκτόνα –Ακαρεοκτόνα.
  13. Οι Επιστήμονες πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα.
  14. Οι Ημιμαθείς Αδιαφορώντας Ίσως και να Εγκληματούν!!!!
  15. Σεμινάρια Επαγγελματικής Κατάρτισης, ως Ξεδίπλωμα Ταλέντων, Κόντρα στην Ανεργία.