Περί κατσαρίδων ..….συνέχεια!!

Με αφορμή την επιστημονική δημοσίευση του άρθρου με αναφορά της ανοσίας των κατσαρίδων στα εντομοκτόνα, ενημερωτικά υπάρχει και συνέχεια.

Για τις κατσαρίδες –ως κοσμοπολιτικά έντομα και ιδιαίτερα διαδεδομένα στην Ελλάδα– εκτός του ότι αποτελούν ένα αντιαισθητικό θέαμα και προκαλούν φοβίες στον σύγχρονο άνθρωπο, είναι γνωστοί φορείς παθογόνων μικροοργανισμών βακτηρίων και μυκήτων  που σχετίζονται με τη  μετάδοση ιώσεων με σοβαρές επιπτώσεις για τον άνθρωπο έχουμε αναφερθεί.

Όπως λένε οι επιστήμονες εντομολόγοι για όλα τα έντομα «το καλύτερο εντομοκτόνο είναι η καθαριότητα» έτσι και οι επιστήμονες ερευνητές του άρθρου καταλήγουν αναφέροντας  ότι στο μέλλον η αντιμετώπιση των κατσαρίδων θα γίνει πιο δύσκολη και θα απαιτεί συνδυαστικές λύσεις μαζί με τον καλύτερο καθαρισμό των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Όπως είναι γνωστό η τεχνολογία του όζοντος (αέριο όζοντος) έχει εφαρμογές και στον έλεγχο παρασίτων , για την μεταφορά και αποθήκευση προϊόντων. Επιπλέον μελέτες αναφέρονται στην δυναμικότητα της τεχνολογίας του όζοντος, όπου με την χρησιμοποίηση του ως εργαλείο διαχείρισης για τον έλεγχο των εφαρμογών σε διάφορα στάδια ζωής (ενήλικες, νύμφες και αυγά) στην γερμανική κατσαρίδα (bBlattella germanica (L.)), προκαλεί σημαντικότατη μείωση του πληθυσμού της με τα καλύτερα αποτελέσματα ακόμα και στην αναπαραγωγή.   

Η ενθάρρυνση μας στην εισαγωγή νέων καινοτομιών με  ‘’πράσινες στρατηγικές’’ (Purerefreshing)ειδικευμένων μεθόδων προηγμένης τεχνολογίας, όπως οι Bio-εφαρμογές καθαρισμού αντιρρυπαντικής τεχνολογίας  (Antipollution Technology) και την εφαρμογή συστημάτων ‘‘Καταλυτικής Οζονοποίησης’ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στους εσωτερικούς χώρους, αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα με την καλύτερη δυνατή απόδοση.

BiOzone………για εσωτερικούς χώρους, σε αρμονία με τη φύση!!!

Για την Ελλάδα έκτος των άλλων θα αναφερθώ στην συσκευή Hygene Air Split 200 . Ιδιαίτερα χρήσιμη στην προώθηση της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής, σε κουζίνες, εστιατόρια, δωμάτια ξενοδοχείου, ιατρεία και χειρουργεία, πλοία, σπίτια, τα μέσα μαζικής μεταφοράς ασθενών αλλά και σε μικρούς χώρους επεξεργασίας –  συντήρησης- αποθήκευσης τροφίμων. ( π.χ εξεργασίας κρεάτων – κρεοπωλεία, αλλαντικών, κοτόπουλων,  ψαριών,) εξασφαλίζοντας σας επιπλέον της ‘’μικροβιολογικής ασφάλειας’’ και την δημιουργία ενός αφιλόξενου περιβάλλοντος για τους μικρούς ανεπιθύμητους ζωικούς εχθρούς. κλπ)

Τοποθετώντας την Hygene Air Split 200 την ρυθμίζουμε να λειτουργεί -πχ σε χώρο εξεργασίας νωπών κρεάτων – ως καθαριστής ατμοσφαίρας . Με το πέρας των εργασιών στον χώρο, γίνονται οι απαραίτητες εργασίες (καθαριότητα -εσωτερική απολύμανση) ενώ η συσκευή είναι ρυθμισμένη να λειτουργεί, μετά την απουσία των ζωντανών οργανισμών από το χώρο, για την απολύμανση όλου του χώρου καιτην δημιουργία του αφιλόξενου περιβάλλοντος για τους μικρούς ανεπιθύμητους ζωικούς εχθρούς. κ.λ.π

Multiple Collateral  (Πολλαπλή εξασφάλιση) με Hygene Water

Για τις απαιτήσεις σε πολλούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι εφαρμογές ειδικευμένων μεθόδων προηγμένης τεχνολογίας με Όζον για Οικονομικά Μικροβιολογικά και Περιβαλλοντικά Οφέλη κρίνονται πλέον απαραίτητες ακόμα και ως ‘’ειδική μέριμνα’’ για την δημιουργία αφιλόξενου περιβάλλοντος στις κατηγορίες των ζωικών εχθρών που παρασιτούν και εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα.

Η ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’ ως μια πολλά υποσχόμενη προηγμένη τεχνολογία οξείδωσης, μπορεί να αποφέρει πολλά καθαρά οφέλη με τις εξελιγμένες εναλλακτικές διαχειριστικές λύσεις στους τομείς παραγωγής ακόμα και με την εξελιγμένη εναλλακτική διαχείριση επαναχρησιμοποίησης του ανακτημένου νερού.

Η εξελιγμένη εναλλακτική διαχείριση στο σύστημα οζονοποίησης του κρύου νερού επιτρέπει την τέλεια σταθεροποίηση του όζοντος στο νερό, εξασφαλίζοντας εξαιρετική υπολειμματική δυνατότητα (redox) χωρίς διασπορά του όζοντος στον αέρα του περιβάλλοντος (προστασία του χειριστή). Πετυχαίνει μεγαλύτερη ‘’μικροβιολογική ασφάλεια’’ με κρύο νερό εμπλουτισμένο με όζον, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (3 λεπτά επαφής σε ψεκασμένες επιφάνειες) για καλύτερη υγιεινή και απλούστευση των κανόνων HACCP, με την παράλληλη μείωση της χρήσης επιβλαβών ουσιών (ISO 14000-EMAS)κλπ.

Φορητά συστήματα οζονοποιημένου νερού με εφαρμογές και σε:

α) Επιφάνειες αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικές χαρές , κατασκηνώσεις αθλοπαιδιών (Camp), γυμναστήρια, αποδυτήρια, μπάνια, ντουζιέρες, κλπ

β) Εγκαταστάσεις βιομηχανιών- αποθήκευσης προϊόντων διατροφής, (εκτροφεία, σφαγεία, κοτόπουλα τυροκομικά, ιχθυοκαλλιέργειες-ιχθυόσκαλες, σε εφαρμογές οινοποιία, γεωργία ) άλλα και στα μεταφορά μέσα αυτών. κλπ

γ) Επιφάνειες μονάδων διαχείρισης και μεταφοράς ιατρικών – χημικών απόβλητων, κλπ

δ) Η καινοτομία των φορητών συστημάτων για απολύμανση – χωρίς την χρήση χημικών- δίνει την δυνατότητα προσαρμογής τους και σε αυτοκινούμενα αποφρακτικά-πιεστικά-ψεκαστηκά, για μύωση εγκεκριμένων απολυμαντικών βιοκτόνων και καταπολέμηση δυσοσμίας, δημιουργώντας παράλληλα και ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τις κατηγορίες των ζωικών εχθρών που παρασιτούν και εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα κλπ.

ε)  Εφαρμογές σε Βιομηχανικά πλυντήρια χαλιών – Ταπητοκαθαριστήρια, Πλυντήρια αυτοκινήτων, σκαφών κλπ.

στ) Κατόπιν αιτήματος, στα φορητά συστήματα το εξερχόμενο οζονοποιημένο νερό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ψεκασμό για εξειδικευμένες εφαρμογές απολύμανσης – και όχι μόνο- χωρίς την χρήση χημικών.

Προσοχή: Δεν απευθυνόμαστε στα κερδοφόρα ‘’εκτροφεία κατσαρίδας’’ για την παρασκευή φαρμάκων και καλλυντικών στις χώρες της Ασίας, άλλα ούτε σε αυτούς που θεωρούν ότι ‘‘οι κατσαρίδες είναι πεντανόστιμες ’’ κλπ

Οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν, αποστέλλοντας πλήρη στοιχεία να ζητήσουν πληροφορίες στο e-mail:  στο info@klintec.gr ή να καλέσουν στα τηλέφωνα  2104829839, 6932245887.

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή: https://www.greenandcleanhotels.gr/περί-κατσαρίδων-…-συνέχεια!!

Σχετικά Άρθρα

  1. Κατσαρίδες και μικροτριχίδια τρωκτικών αιτίες αλλεργιών.!!
  2. Η ‘‘ανεξέλεγκτη χρήση’’ βιοκτόνων μας αφορά όλους!
  3. Το Bio-περιβάλλον στην προστασία του Περιβάλλοντος.
  4. Βελτιωμένη Αποτελεσματικότητα Εφαρμογών Περιβαλλοντικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
  5. Οι εξελίξεις της επικίνδυνης και πολυδάπανης μούχλας !!!
  6. Θέλω μόνο ποιοτική καθαριότητα!
  7. Έρευνες αγοράς για υπηρεσίες απεντόμωσης -μυοκτονίας και απολύμανσης.
  8. Η γη διατόμων ως εναλλακτική μέθοδος στην ανθεκτικότητα των παρασίτων;