Τι Πρέπει να Προσέξετε πριν Καθαρίσετε τα Στρώματα.

 

‘’Ακόμα κι αν δεν είστε μανιακοί με την υγιεινή,

η Καθαριότητα των στρωμάτων, ως επιτακτική ανάγκη, είναι πλέον αναπόφευκτη’’

Η φροντίδα με σωστή συντήρηση των στρωμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος, γι’ αυτό και δεν πρέπει να παραβλέπεται. Είναι πλέον γνώστη η συμβίωση μας με τα ακάρεα τα όποια τρέφονται  με  νεκρά κύτταρα, ιδρώτα κλπ. Αποβάλουν περιττώματα μαζί με αποτιθέμενα μέρη  (ο υπ” αριθμόν 1 αλλεργιογόνος παράγοντας παγκοσμίως), σκόνη, όπου σε συνδυασμό με την υγρασία, τη ζέστη και τον ανεπαρκή αερισμό, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός “ρυπογόνου μικροβιακού φορτίου” ,με δυσάρεστη οσμή από τα  βακτηρίδια της  μούχλας , δημιουργώντας   συχνές ‘’διαταραχές υγείας’’ λόγο της ανάπτυξης  του μύκητα Aspergillus  που τρέφεται με τα περιττώματα των ακάρεων.

Πρέπει να ενημερωνόμαστε για τις αντενδείξεις των εφαρμογών με πρόβλεψη των επιδράσεων τους  στην προστασία της υγείας, αλλά και  εκτίμηση της επικινδυνότητας τους για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος, από  ανεπίτρεπτους κινδύνους .

Όταν , οι αλλεργικές παθήσεις πολλαπλασιάζονται, για να αντιμετώπιση τους πρέπει να αξιοποιούμε κάθε ση των σύγχρονη Τεχνολογία μαζί με την απαραίτητη ενημέρωση και την λήψη μέτρων ,μιας και  η Υγεία σας και η Ασφάλεια της περιουσίας σας δεν επιδέχονται εκπτώσεις. Η Διαφορετικότητα  για τα “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον” (Green and Clean Rooms) είναι ένα Concept μιας νέας εναλλακτική μεθοδολογίας,  για την αναβάθμιση των Βεβαιωμένων Bio-εφαρμογών καθαρισμού με απορρύπανση και εξυγίανση, απέναντι στα προβλήματα της “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’.

Για την απόλαυση του ύπνου, σε ένα περιβάλλον, απαλλαγμένο από τα περισσότερα αλλεργιογόνα με ελαχιστοποιημένη στο μέγιστο βαθμό την ανάπτυξη πιθανών ερεθιστικών βακτηρίων, πρέπει να ακολουθούνται  ορισμένοι βασικοί κανόνες.

Για τους ιδιώτες καταναλωτές :

Για να καθαριστεί σωστά ένα στρώμα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα  εξειδικευμένο σύστημα καθαρισμού & αναζωογόνησης των στρωμάτων και όχι μιας απλής ηλεκτρικής σκούπας, ή να ζητήσουμε τις υπηρεσίες από μια εξειδικευμένη εταιρεία  για την απορρύπανση τους.

  1. Αν προβείτε σε αγορά ενός συστήματος καθαρισμού στρωμάτων , εκτός από τις οδηγίες χρήσης,  πρέπει να σας ενημερώσουν πως θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της  “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’. Όταν το “τινάζεται” να φοράτε μάσκα ,  δεν το καθαρίζετε με ατμό, δεν ψεκάζετε μαγειρική σόδα με λεβάντα ή βανίλια πάνω στο στρώμα, δεν καθαρίστε με υγρό σφουγγάρι και ήπιο απορρυπαντικό ή απορρυπαντικό πιάτων, δεν χρησιμοποιείτε ποτέ χλωρίνες ή  αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε και ότι το “υποτίθεται καθαρό” είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο.
  2. Αν να ζητήσετε τις υπηρεσίες από μια εταιρεία καθαρισμού στρωμάτων, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχήστην επιλογή των μεθόδων, διότι µια εφαρμογή χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, την επαγγελματική κατάρτιση σε Bio-εφαρμογές απορρύπανσης µε εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα. Όταν οι κατασκευαστές αναφέρουν ότι τα στρώματα τους δεν πλένονται, η αξιόπιστη εφαρμογή του «ανέγγιχτου πλυσίματος τους»,  ανταποκρίνεται πλήρως, συμπεριλαμβάνοντας και την εξειδικευμένη μέθοδο μικροβιολογικής & βακτηριακής απολύμανσης,, αναβαθμίζει τις Bio-Εφαρμογές καθαρισμού, είναι δε εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ  Απολυμαντικό.

Για τους επαγγελματίες καταναλωτές:  

Σε αυτήν την κατηγορία μπορεί να βρίσκεται χώροι φιλοξενίας όπως , Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα δωμάτια, Πλοία με καμπίνες, Βρέφο-Παιδικοί Σταθμοί, Κατασκηνώσεις, Ξενώνες, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, Μονάδες προαγωγής ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων , (Κέντρα Ημέρας, Μονάδες Ψυχικής Υγείας ,Οικοτροφεία, Προστατευόμενα  διαμερίσματα κλπ), Κέντρα αποθεραπείας & αποκατάστασης (Hospitality), κλπ.

  1. Αν ως επαγγελματίες που παρέχετε υπηρεσίες, αν προβείτε  σε αγορά ενός επαγγελματικού  συστήματος Bio-εφαρμογών απορρύπανσης στρωμάτων , εκτός από τις οδηγίες χρήσης,  πρέπει να σας ενημερώσουν πως θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της  “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’, αλλά και να σας, παρέχουν  Βεβαιωμένη  εκπαίδευση για την ορθή εφαρμογή των Bio- εφαρμογών  απορρύπανσης στρωμάτων µε εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου , ώστε να αποφεύγονται στο μέγιστο βαθμό , αρνητικά αποτελέσματα.

Αν ζητήσετε τις υπηρεσίες από μια επιχείρηση-εταιρεία καθαρισμού στρωμάτων, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στην επιλογή των μεθόδων, διότι µια εταιρεία ακόμα και με Πιστοποιήσεις ISO , αγοράζοντας μια σκούπα γα να καθαρίζει στρώματα , χωρίς την Βεβαιωμένη  εκπαίδευση ορθής εφαρμογής των Bio- εφαρμογών  απορρύπανσης στρωμάτων µε εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου, θα μπορούσε ίσως να αποφέρει όχι μόνο αρνητικά αποτελέσματα , αλλά και ένα επιπλέον κόστος ως ‘’κρυφές  χρεώσεις ‘’ στην φτηνή προσφορά που αποδεικνύεται εκ των υστέρων ποιο δαπανηρή.  Όταν οι κατασκευαστές αναφέρουν ότι τα στρώματα τους δεν πλένονται, τότε πρέπει να αποφεύγεται η χρήση οποιασδήποτε μορφής ατμού ή “ Βιολογικού Καθαρισμού”, με μηχανήματα (πλύσης-απόπλυσης)  ψεκασμού – αναρρόφησης (Spray – extraction) κλπ, διότι τα  βακτηρίδια της  μούχλας  παραμονεύουν  και μπορεί να προκαλέσουν  ‘’συχνές διαταραχές  στην υγεία’’.

Για τους επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες καθαρισμού:

  1. Αν παρέχετε υπηρεσίες ως επαγγελματίες και θέλετε να  προβείτε  σε αγορά ενός επαγγελματικού  συστήματος Bio-εφαρμογών απορρύπανσης στρωμάτων , εκτός από τις οδηγίες χρήσης,  πρέπει να σας ενημερώσουν πως θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της  “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’, αλλά και να σας εκπαιδεύσουν , παρέχοντα σας  Βεβαιωμένη  εκπαίδευση για την ορθή εφαρμογή των Bio- εφαρμογών  απορρύπανσης στρωμάτων µε εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου , ώστε να αποφεύγονται στο μέγιστο βαθμό αρνητικά αποτελέσματα.

Ως επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζετε, ότι ενεργείτε και ως υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στην επιχείρηση – εταιρεία σας , έτσι πρέπει και όταν μεταφέρετε το ‘‘ εργοτάξιο σας’’ στους χώρους τρίτων , πρέπει να ενεργείτε με γνώμονα την προστασία της υγείας και της περιουσίας του καταναλωτή αλλά και του περιβάλλοντος.

Αν αρχίσετε να καθαρίζετε βιολογικά, ή με “ Βιολογικό Καθαρισμό” , ή/και απορρύπανση στρωμάτων με τα καλύτερα μηχανήματα καθαρισμού,  μπορεί να προκληθούν προβλήματα από την δημιουργία “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’ στον περιβάλλοντα χώρο. Ένα επιπλέον κόστος ως ‘’κρυφές  χρεώσεις ‘’ στην ‘’φτηνή προσφορά’’ που αποδεικνύεται εκ των υστέρων ποιο δαπανηρή , αλλά και επικίνδυνη, διότι μπορεί να αποφέρει σε ενδεχόμενη θεραπευτική αγωγή, αρνητικά αποτελέσματα από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α)

Η ορθή εφαρμογή των Bio- εφαρμογών  απορρύπανσης στρωμάτων µε εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου, Αναβαθμίζει την ποιότητα του ύπνου στα ξενοδοχεία, καλύπτει δε, Κριτήριο 4.1 Κρεβάτι με σύγχρονο και καλοδιατηρημένο στρώμα Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή), αλλά και το Κριτήριο 4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση σε Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή).

Προσοχή: Οι Ξενοδόχοι που αγοράζουν καινούργια στρώματα, πρέπει να τους προσκομίζεται και βεβαίωση, ότι τα στρώματα έχουν απορρυπανθεί, βάση του Κριτηρίου 4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση σε Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή).

Και δεν ξεχνάμε ότι : Ο ίδιος επαγγελματικός εξοπλισμός χρειάζεται και για την προεργασία Bio-εφαρμογών , όπως από αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας, κοριούς,  ψύλλους,  ψείρες ψώρα  και τσιμπούρια (Κρότωνες). Σας  ενημερώνουμε ότι , με την άμεση επέμβαση προλαβαίνετε την εξάπλωση, σε προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, μιας και η προεργασία των Bio – εφαρμογών με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, κρίνεται απαραίτητη πριν ή και μετά από κάθε εφαρμογή, είτε με βιοκτόνα ή /και υπέρθερμου ατμού (πίεση 4-10 bar για 184,13ο C), θερμικής απεντόμωσης, ελεγχόμενης ή τροποποιημένης ατμόσφαιρας, στους εσωτερικούς χώρους. Η απομάκρυνση, αλλεργιογόνων  παραγόντων και παρασίτων, αλλά και μεγάλης ποσότητας αυγών,  θα μειώσει την αναπαραγωγή τους , έτσι ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση του χώρου από υπερβολικές χρήσεις βιοκτόνων κατά το 1/3 περίπου,  αλλά και από τα προβλήματα της “επικίνδυνης  εσωτερικής επιμόλυνσης”, το κόστος των επισκέψεων αλλά και την ταλαιπωρία».

Υ.Γ : Ο ορισμός της λέξης Bio, προέρχεται από το Bιο (βίος=το ζείν),  όπου με το Bio -Περιβάλλον  μας προσδιορίζει τους εσωτερικούς χώρους. Με σεβασμό στην ιδέα των δικαιωμάτων του βίου, για τις αποτελεσματικά επαγγελματικές Bio- εφαρμογές πρέπει να εφαρμόζονται, ως  εναλλακτικές διαχειριστικές εφαρμογές  για την αναβάθμιση ενός εξελισσόμενου εσωτερικού περιβάλλοντος.

Πληροφορίες με email στο info@greenandcleanhotels.gr,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:  http://cleaningnews.gr/τι-πρέπει-να-προ…ε-πριν-καθαρίσετ/ ‎

2018 Hotel ” Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης, Εξυγίανσης και »Καταλυτικης Οζονοποίησης»

Σχετικά Άρθρα