Bio-καθαρισμός στρωμάτων : Μια αγνοημένη υπηρεσία !!!

΄΄Η Ανάγκη για την Διατήρηση ενός Καθαρότερου και Υγιέστερου Περιβάλλοντος στους χώρους φιλοξενίας, δεν είναι μια δαπάνη ή μια πολυτέλεια αλλά μια Υποχρέωση, που πρέπει να παρέχεται στους φιλοξενούμενους.”

lodging-top20-960x400Με την Αναβάθμιση της ποιότητα τους ύπνου στα ξενοδοχεία, κερδισμένοι οι φιλοξενούμενοι  επισκέπτες- ταξιδευτές , μετά την ισχύουσα νομοθεσία, όπως έχει θεσπιστεί  στο ΦΕΚ 10 2015 Αριθμ. 216 του Άρθρου 7, Παράρτημα   άρθρο για «Τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές και βαθμολογούμενα κριτήρια για την κατάταξη των ξενοδοχείων σε κατηγορίες αστέρων».

Αργά-αργά, όλο και περισσότεροι χώροι φιλοξενίας αναγνωρίζουν ότι οι φιλοξενούμενοι -πελάτες τους που πάσχουν από αλλεργίες ή άσθμα, θα επιθυμούσαν να μείνουν σε δωμάτια απαλλαγμένα από ‘’ρυπογόνα μικροβιακά φορτία’’ – ακόμα και σε ακριβότερη τιμή.

Όλοι, αλλά πολύ περισσότερο οι πάσχοντες από αλλεργίες, έχουν στην σκέψη τους ποιοι ήταν πριν στο δωμάτιο και περιμένουν με έκπληξη να τους πουν ότι υπάρχουν δωμάτια με «φιλικό περιβάλλον» για να αισθανθούν ανακουφισμένοι. Οποιαδήποτε «ανακούφιση», από κινδύνους με επιβαρυμένα «ρυπογόνα μικροβιακά φορτία» που βρίσκονται σε δωμάτια, παρέχεται ως «εγγύηση» σε φιλοξενούμενους –πελάτες από αλλεργίες, άσθμα. Αυτό είναι μια πρόκληση επειδή ο αριθμός χώρων φιλοξενίας, που προσφέρουν αυτά τα «ειδικά δωμάτια», είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

”Η ύπαρξη αυτών των δωματίων είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που δεν πρέπει απλά να συζητιέται, αλλά θα πρέπει να ορίζεται μαζί με την Εφαρμογή Φιλοπεριβαλλοντικών Πρακτικών Μεθόδων.”

Τα καθαρά δωμάτια με «φιλικό περιβάλλον» μπορούν να υπάρχουν σε χώρους φιλοξενίας σε Εθνικό Επίπεδο, με προγράμματα από το υπάρχον προσωπικό ή με παροχή υπηρεσιών από εξειδικευμένες εταιρίες Bio-εφαρμογών καθαρισμού, με απορρύπανση, αναζωογόνηση, εξυγίανση και απολύμανση, ολόκληρου του δωματίου H εγκατάσταση ενός πιστοποιημένου για τη δέσμευση σωματιδίων συστήματος καθαρισμού του αέρα ‘‘περιβαλλοντολογική Εξυγίανση κατά όγκο  ’’  θα συνεισφέρει στην διατήρηση του δωματίου στα υψηλά Standards έως την Επαναβεβαίωση των Bio-εφαρμογών.

Για να μπορούν αυτές οι Bio-εφαρμογές καθαρισμού να γίνεται από το υπάρχον προσωπικό σας , χρειάζεται η αγορά ενός  εξειδικευμένου επαγγελματικού εξοπλισμού, ώστε οι  Bio- Εφαρμογές Καθαρισμού και της ασφαλούς μεθόδου του «Ανέγγιχτου πλυσίματος στρωμάτων» για χαμηλότερο κόστος, με την ανάλογη πάντα εκπαίδευση

Η  ενημερωτική εκπαίδευση  για διάγνωση προβλημάτων υγειονομικού και περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος στους εσωτερικούς χώρους, με προτάσεις και ανάπτυξη πρωτοβουλιών για το ό,τι πιο σύγχρονο και κατάλληλο για τις Bio-εφαρμογές καθαρισμού, με απορρύπανση, αναζωογόνηση, εξυγίανση και απολύμανση πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο συνεργάτη σε θέματα Bio-εφαρμογών.

Για την επαγγελματική χρήση του εξοπλισμού ,πρέπει να παρέχεται, Βεβαιωμένη εκπαίδευση στους υπεύθυνους χείριστες του εξοπλισμού, για την ορθή εκτέλεση  των Bio- εφαρμογών.

Έτσι θα μπορείτε για την Αναβαθμισμένη ποιότητα του ύπνου στα ξενοδοχεία, να καλύπτετε, το κριτήριο 4.1  Κρεβάτι με σύγχρονο και καλοδιατηρημένο στρώμα Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή) ,αλλά και το Κριτήριο 4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση σε Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή).

Προσοχή: Οι Ξενοδόχοι που αγοράζουν καινούργια στρώματα, πρέπει να τους προσκομίζεται και βεβαίωση, ότι τα στρώματα έχουν απορρυπανθεί, βάση του Κριτήριου 4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση σε Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή).

Και δεν ξεχνάμε ότι : Ο ίδιος εξοπλισμός χρειάζεται και για την προεργασία Bio-εφαρμογών , όπως από αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας,  κοριούς,  ψύλλους,  ψείρες ψώρα  και τσιμπούρια (Κρότωνες).  Σας  ενημερώνουμε ότι , με την άμεση επέμβαση προλαβαίνετε την εξάπλωση, σε προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, μιας και η προεργασία των Bio – εφαρμογών με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, κρίνεται απαραίτητη πριν ή και μετά από κάθε εφαρμογή, είτε με βιοκτόνα ή /και υπέρθερμου ατμού (πίεση 10 bar για 184,13ο C), θερμικής απεντόμωσης, ελεγχόμενης ή τροποποιημένης ατμόσφαιρας, στους εσωτερικούς χώρους. Η απομάκρυνση, αλλεργιογόνων  παραγόντων και παρασίτων, αλλά και μεγάλης ποσότητας αυγών,  θα μειώσει την αναπαραγωγή τους , έτσι ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση του χώρου από υπερβολικές χρήσεις βιοκτόνων κατά το 1/3 περίπου αλλά και από τα προβλήματα της “επικίνδυνης  εσωτερικής επιμόλυνσης”, το κόστος των επισκέψεων αλλά και την ταλαιπωρία».

Κάτω από την αναπόφευκτη ανάγκη, για τήρηση της καθαριότητας των εσωτερικών χώρων με ένα πλήρες Planning for Cleaning, η επαγγελματική συνεργασία ενός εξειδικευμένου συνεργάτη με βεβαιωμένη επαγγελματική κατάρτιση, κρίνεται απαραίτητη

Εξετάζει και Οργανώνει το σχεδιασμό για τη διαχείρισή των χώρων με βάση τις εξής συνιστώσες:

1) Τοποθεσία του χώρου ή της επιχείρησης. Υπάρχουν χώροι περισσότερο ή λιγότερο βεβαρημένοι ή απλώς με άλλες ανάγκες, ανάλογα με το πού βρίσκονται. Αλλιώς χειριζόμαστε τα πράγματα σε ένα ξενοδοχείο πόλης κι αλλιώς σε έναν ορεινό ξενώνα.
2) Μέγεθος του χώρου. Σεβόμενοι πάντα τους ίδιους κανόνες καθαριότητας, τηρούμε τις αναλογίες και την ισορροπία σε μικρότερες ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις.
3) Χρήση και κίνηση στο χώρο. Συνυπολογίζουμε την παλαιότητα του χώρου, τη συχνότητα χρήσης του και τις ειδικές του ανάγκες. Δρούμε διαφορετικά σε ένα καλοκαιρινό παραθαλάσσιο θέρετρο κι αλλιώς σε έναν ορεινό ξενώνα με κίνηση τη χειμερινή περίοδο.
4) Περιβάλλον κι ενέργεια. Ο σεβασμός στο περιβάλλον πρέπει να είναι ο γνώμονας κάθε μας κίνησης για βιώσιμη ανάπτυξη και ικανότητα περιβαλλοντικής υποστήριξης στον επιχειρησιακό τομέα των ξενοδοχείων. Εφαρμόζοντας μεθόδους καθαρισμού, όσο το δυνατόν φιλικότερες στο περιβάλλον, συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα του τόπου που βρίσκεται η επιχείρηση, ώστε να ενισχυθεί η έννοια της Green and Clean Hotels.
5) Η αξία της φιλοξενίας. Η αίσθηση φιλοξενίας είναι η βασική αξία που χαρακτηρίζει τα επιτυχημένα ξενοδοχειακά καταλύματα, συμβατά με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζουν και κινούνται μέσα. Αταξία και βρωμιά αποδιοργανώνουν και δεν εμπνέουν καλή διάθεση.

”Ο σεβασμός στις ανάγκες του επισκέπτη, η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, η φιλική και άμεση εξυπηρέτηση, είναι απαραίτητα στοιχεία για κάθε είδους ξενοδοχειακής μονάδας, από τις μεγαλύτερες αλυσίδες μέχρι τις οικογενειακές επιχειρήσεις.”

Πρέπει να θεωρούμε την επιχειρησιακή οργάνωση και την περιβαλλοντική διαχείριση σαν αδιάσπαστο σύνολο. Οι νόμοι προάγουν τις φιλικές μεθόδους προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον , όμως η διάδοσή τους και η γενίκευση της εφαρμογής τους στην ελεύθερη αγορά , βρίσκεται κατά ένα μέρος στα χέρια των επιχειρηματιών. Οι σύγχρονοι επιχειρηματίες πρέπει να κινούνται με βάση το τρίπτυχο επιχείρηση – καταναλωτής – περιβάλλον. Κάτι που έχει μπει στη συλλογική συνείδηση των καταναλωτών – εννοούμε την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον – πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την ποιότητα του τομέα της φιλοξενίας.

Γι’ αυτό το λόγο, οι επαγγελματίες ξενοδόχοι χρειάζονται τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του εξειδικευμένου συνεργάτη (Cleaning Advisor). Μακροπρόθεσμα, αυτές οι υπηρεσίες αποδίδουν ποιοτικά και οικονομικά για την επιχείρηση γιατί η ενημέρωση δίνει το ανταγωνιστικό προβάδισμα, διότι «Το υποτίθεται καθαρό είναι πιο επικίνδυνο απ’ το βρώμικο», άλλα και ποιο δαπανηρό.

«Η ποιοτικά προσαρμοσμένη εφαρμογή των μεθόδων, με τις πλήρως βεβαιωμένες απορρύπανση με αναζωογόνηση, εξυγίανση και απολύμανση, για την υγιεινή των χώρων που παραδίδονται προς χρήση, πρέπει να είναι μια απλούστερης μορφής εναλλακτική φυσική λύση στην ρύπανση των εσωτερικών χώρων, χωρίς επιβλαβείς επιπτώσεις στους ανθρώπους, στα κατοικίδια ζώα, στους χώρους γενικά ή στο περιβάλλον.»

Οι υπεύθυνοι στους τομείς της καθαριότητας, πρέπει να ζητούν αυστηρές προδιαγραφές στις πρόσφορες από τις εξειδικευμένες εταιρίες Bio-εφαρμογών επαγγελματικής απορρύπανσης με αναζωογόνηση, εξυγίανση και απολύμανση. Να εκτιμούν πρώτα, την γνώση της εμπειρίας, την τεχνογνωσία της λειτουργικότητας, την βεβαιωμένη επαγγελματική κατάρτιση για την υψηλή ποιότητα των εξειδικευμένων εφαρμογών, αλλά και την βεβαίωση παροχής των προσφερόμενων εργασιών, βάση του εξειδικευμένου μηχανολογικού εξοπλισμού και όχι τις χαμηλές τιμές.

 «Η παροχή ενσωματωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, δημιουργεί το υπόβαθρο ώστε να προσφερθούν οι προστιθεμένης αξίας υπηρεσίες και στους τομείς της εσωτερικής περιβαλλοντικής διαχείρισης, για την προώθηση του περιβαλλοντικού πολιτισμού των ξενοδοχείων.»

Στην Klintec, τα προγράμματα που αναπτύσσονται βάσει των μεθόδων της έννοιας καθαρισμού (Klintec Cleaning Concept) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα Πρακτικό Εργαλείο, για την τήρηση της καθαρότητας στους εσωτερικούς χώρους. Χάρις στις εξειδικευμένες μεθόδους -που εκσυγχρονίζονται συνεχώς – και στην επιμορφωτική κατάρτιση και τεχνογνωσία των συνεργατών μας, μπορούμε να προσφέρουμε τις οικονομικότερες εναλλακτικές λύσεις οι οποίες θα συνδέουν την Εναρμόνιση των Δαπανών με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στον καθαρισμό, αλλά και την βεβαιωμένη εγγύηση εφαρμογής για την παροχή των προσφερόμενων εργασιών.

Πληροφορίες, μπορείτε να μας ζητήσετε με ένα email στο info@greenandcleanhotels.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887.

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή: https://www.greenandcleanhotels.gr/?p=79

Σχετικά Άρθρα