Με το στρώμα του ύπνου και στην παράλια ;!!

Ίσως να ψάχνετε … μία νέα εμπειρία με αναζωογονητική ξεκούραση για την ευεξία.

Σκεπτόμενοι τις διακοπές ,έχετε φροντίσει για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν  ώστε να βρείτε το σπίτι όταν επιστρέψετε , χωρίς ανυπόφορες μυρωδιές- δυσοσμίες, κλπ. Για να τις χαρείτε πραγματικά , ας αναρωτηθείτε αν  όλα έγιναν όπως πρέπει  – η αν το ξεχάσατε ή/και να το αναβάλλατε για το Σεπτέμβριο -,  έτσι ώστε να είναι εντάξει οι υγειονομικές συνθήκες ποιότητας του σπιτιού, ή/και του χώρου εργασίας.  Επιπλέον έχετε φροντίσει για την  σωστή απορρύπανση και φύλαξη των χαλιών, την Bio-απορρύπανση των στρωμάτων με την προστασία των υπνοδωματίων από τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’  με την  περιβαλλοντολογική εξυγίανση,  αλλά και την απολύμανση τους  λόγο των εξελίξεων της επικίνδυνης και πολυδάπανης μούχλας, χωρίς την χρήση χημικών

Αν οι διακοπές γίνουν στο εξοχικό σας, οι εφαρμογές  Bio-απορρύπανσης  όπως προαναφερθήκαμε χρειάζονται και σε αυτούς τους χώρους, με περισσότερη προσοχή στην  ‘‘ανεξέλεγκτη χρήση’’ βιοκτόνων, γιατί μας αφορά όλους.

Όταν για σας όλα αυτά έχουν γίνει ,τότε τα  πράγματα αλλάζουν αν σκεπτόμαστε διακοπές σε χώρους φιλοξενίας!!

Με γνώμονα ότι η υγεία θα αποτελεί πάντα το θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό για την ευημερία μιας κοινωνίας πολιτών, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις υπηρεσίες καθαριότητας και υγιεινής με “διασφαλισμένη ποιότητα” ,  τότε οι χώροι φιλοξενίας  είτε είναι «Βραχυχρόνιας Διαμονής» , είτε ξενοδοχεία-‘’Ενός η και Πολλών Αστέρων’’ – αλλά και χώροι που μισθώνονται ως επιπλωμένοι, ακόμα και σε σκάφη αναψυχής, θα πρέπει να πληρούν αυστηρές προδιαγραφές για την ασφάλεια της υγείας των φιλοξενουμένων. Μια παράμετρο που στην πληρέστερη ενημέρωση μας, θα αναδεικνύουμε μαζί τις συγκεκριμένες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας που θα πρέπει να πληρούνται,  βάση της Υπουργικής Απόφασης (νέα υγειονομική διάταξη) ,προκειμένου να περιοριστούν τυχόν δυσμενείς επιδράσεις στη Δημόσια Υγεία

Μετά τα περιττώματα των ακάρεων (Dust mites), ως δεύτερη αιτία αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων αναφέρονται τα αποσυνθεμένα μέρη των κατσαρίδων (μικροτεμαχίδια) χωρίς να ξεχνάμε και  τα μικροτριχίδια των τρωκτικών.   Η επέλαση δε των κοριών μαζί με την παρουσία της ψώρας, έχουν πλέον εισέρθει σε όλα τα ‘’κοινωνικά επίπεδα’’ και για την αντιμετώπιση τους  δεν χρειάζονται  πανικός και ερασιτεχνισμοί .  Θα πρέπει να γνωρίζετε για τους  νεκρούς κοριούς ότι, με την αποσύνθεση τους δεν μπορεί να αποκλειστείη πρόκληση ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων  , όπου μπορούν να συνδεθούν και µε Λοιμώξεις στην Δημόσια Υγεία. Οι όλες ‘‘επιβαρύνσεις  των εσωτερικων χώρων ’’, άλλα και  οι επιδράσεις της  ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’   βιοκτόνων,   έχουν σαν αποτέλεσμα να προκαλούν  όλο και περισσότερες ‘’διαταραχές στην υγεία’’ των συνανθρώπων μας.

Προσφέρετε ευεξία και άνεση στην  φιλοξενία των επισκεπτών – ταξιδευτών !

Ίσως να είναι πλέον ο κατάλληλος καιρός, όπου θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί η Ποιότητα του Καθαρισμού των  Στρωμάτων και να αναβαθμιστεί σε “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”, (Green and Clean Rooms) – απαραίτητα για την Υγεία των φιλοξενούμενων– επισκεπτών – ταξιδευτών με ή/και χωρίς ‘’ευαισθησίες’’,  σε όλους τους χώρους φιλοξενίας και όχι μόνο στον κλάδο του τουρισμού. Η ανάπτυξη μιας ‘’Υγιέστερης Διαβίωσης’’ για μια ποιο αρμόνικα άνετη διαμονή, μπορεί να αναδείξει την διαφορετικότητα της ‘’διαχρονικής αξίας στον τρόπο φιλοξενίας’’  και να καθιερώσει την Ελλάδα, ως έναν από τους πιο ελκυστικούς και αξιόπιστους προορισμούς για Τουρισμό Υγείας.

Με τα προαναφερόμενα διαπιστώνουμε ότι,  για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων με στόχο την εγγυημένη ποιότητα ενός ασφαλέστερου και υγιέστερου περιβάλλοντος , προς τους φιλοξενούμενους επισκέπτες – ταξιδευτές – με ή/και χωρίς ‘’ευαισθησίες’’,  δεν εξαρτώνται τα πάντα από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από την Ανθρώπινη Ευαισθησία της Εταιρικής Ευθύνης, κάθε επιχείρησης –εταιρίας, με σεβασμό στην φιλοξενία που παρέχουν, όταν η ενημέρωση για την προσφορά αυτών των υπηρεσιών ανταποκρίνεται στις ξεκάθαρες απαιτήσεις των καταναλωτών.

Με σεβασμό λοιπόν στις ανάγκες των καταναλωτών ,θα τους συνιστούσαμε να είναι προσεκτικοί κατά την ερεύνα αγοράς υπηρεσιών φιλοξενίας, διότι για λόγους που οι αρμόδιοι φορείς γνωρίζουν, ‘’δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ’’  για τις αλλαγές , στο Κριτηρίο 4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση , ώστε να εναρμονιστή  με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας που θα πρέπει να πληρούνται, βάση της Υπουργικής Απόφασης (νέα υγειονομική διάταξη), προκειμένου να περιοριστούν τυχόν δυσμενείς επιδράσεις στη Δημόσια Υγεία.

 Έτσι θα ενθαρρυνθεί και η υποστήριξη μας,  για την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων  υγειονομικού και Περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στις υποστηρικτικές υπηρεσίες, με στοιχειώδεις κανόνες και Πρωτόκολλα επαγγελματικών εφαρμογών για την εφαρμογή επιμελημένων μέτρων βελτιωμένης αποτελεσματικότητας στις εφαρμογές,  με στόχο την ολοκληρωμένη προσφορά στους Χώρους Φιλοξενίας .

Ψάχνοντας ίσως να μην χρειαστείτε το στρώμα ύπνου και στην παράλια , μιας και η ποιότητα του ύπνου γι σας είναι καθοριστικός παράγοντας για την ικανοποίηση σας στις διακοπές.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε και να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή  στις μετακινήσεις σας , διότι όταν η επιστροφή σας στο σπίτι συνοδεύεται με  την επιστροφή των ‘’απρόσκλητων εισβολέων’’  άλλα και το  ακαρι της ψώρας, τις  ψείρες του σώματος ή/ και τις βακτηριακές λοιμώξεις,  δεν φαντάζεστε τι παρενέργειες φέρνουν – όχι μόνο στην τσέπη– αλλά και στα κρεβάτια σας !!’’

Στόχος μας είναι τόσο η προβολή και αξιοποίηση  των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την Βεβαιωμένη διαφορετικότητα των  “Καθαρών Δωματίων με φιλικό περιβάλλον”, (Green and Clean Rooms), όσο και η διαρκής δράση ενημέρωσης των ίδιων των εμπλεκομένων στη διαχείριση αυτών, ως ηθική υπόμνηση και υπέρτατο χρέος , στην λήψη προληπτικών μέτρων  από όλους μας- Πολίτες και Πολιτεία.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο  2104829839, 6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

Πηγή: http://www.greenandcleanhotels.gr/?p=1536

Σχετικά Άρθρα

 1. Διορθωτικές ενέργειες για άμεση εφαρμογή αποκατάστασης πριν από την εκ νέου χρήση των χώρων.
 2. Υγειονομικά Πρωτόκολλα : Αντιμετωπίζουμε τον κάθε χώρο ξεχωριστά πάντα σαν κάτι ‘‘άγνωστο’’.
 3. Η μακροχρόνια έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση των εσωτερικών χώρων και οι αναδυόμενες λοιμώξεις .!
 4. Η Προσέγγιση της Διαφορετικότητας με Βέλτιστες Πρακτικές Σχεδιασμού Διαχειριστικών Εφαρμογών.
 5. Παροχή βέλτιστης υγειονομικής ασφάλειας και στους χώρους φιλοξενίας.!!!
 6. Καινοτομίες για την παροχή βέλτιστης υγειονομικής ασφάλειας στο επιβατικό κοινό.
 7. Επιτακτική ανάγκη οι κανόνες αυταπόδεικτης διαφάνειας με ιχνηλασιμότητα για την ασφαλή παράδοση των χώρων.
 8. Είναι υπαρκτή η υγειονομική ασφάλεια σε ένα πολύπλοκο εσωτερικό περιβάλλον;
 9. Εξειδικευμένες Υπηρεσίες Αποκατάστασης Χώρων
 10. Διαταραχές με Αυξημένη Επικινδυνότητα στις Λοιμώξεις.
 11. Πληγές «Υγειονομικής σημασίας» που έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα «κοινωνικά επίπεδα».
 12. Η πρόληψη ενάντια στις «πηγές του κακού»
 13. Περί ακάρεων της ψώρας …..συνέχεια !!!
 14. Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;
 15. Η έξαρση της ψώρας , οι παρασιτικές λοιμώξεις και οι ‘’δευτερογενείς επιμολύνσεις ’’.
 16. Bio-Disinfection Solutions
 17. Τα περί συνεχιζόμενης μικροβιακής και βακτηριακής δραστηριότητας.!!
 18. ‘Επικεντρωμένη Πρόληψη & «Μικροβιολογική Ασφάλεια» στην Δημόσια Υγιεινή,
 19. Το υποτίθεται καθαρό που δεν εξαλείφει το  ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων
 20. Εξασφαλισμένη αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών σε εσωτερικούς χώρους.
 21. Είναι επικίνδυνες οι “ μισές αλήθειες” της δήθεν ποιοτικής καθαριότητας;
 22. Καθαριότητα και Υγιεινή: Από τη Θεωρία στην Πράξη!!
 23. Η Συμβολή των Όρων με Προϋποθέσεις και “Απαιτήσεις’’ σε όλα τα Επίπεδα Υγιεινής.
 24. Μήπως απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος σε παραμέτρους που αφορούν την υγεία μας;
 25. Εξασφαλίζω ένα υγιεινό περιβάλλον σήμερα !!
 26. Αναβάθμισε την Ποιότητα του Χώρου που Ζεις.
 27. Τα ακάρεα Dermatophagoides και οι αλλεργίες
 28. Βασικές αρχές διασφάλισης συνθηκών υγιεινής για μια ποιοτική διαβίωση.
 29. Περιβάλλον Υπνοδωματίου…
 30. Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.
 31. Η πρόληψη εξασφαλίζει στον μέγιστο βαθμό μια απόλυτα υγιή διαβίωση.
 32. Καινοτομούμε Μειώνοντας Εφαρμογές Βιοκτόνων και Αποκαθιστώντας τους Εσωτερικούς Χώρους με την Πλήρη Απομάκρυνση τους.
 33. Καθαρισμός Στρωμάτων: ‘‘ Ατμισμός’’ ή Απορρύπανση;
 34. Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση.!!
 35. Τι Πρέπει να Προσέξετε πριν Καθαρίσετε τα Στρώματα.
 36. Φροντίδα με σωστή συντήρηση των στρωμάτων.
 37. Βελτιωμένη Αποτελεσματικότητα Εφαρμογών Περιβαλλοντικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
 38. Οι εξελίξεις της επικίνδυνης και πολυδάπανης μούχλας !!!
 39. Μούχλα στο στρώμα!!!!
 40. Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.
 41. Τα περί Bio-λογικών καθαρισμών στα υπνοδωμάτια.!!
 42. Ανασταλτική ανάπτυξη και στους «Bug bugs».!!!
 43. Κατσαρίδες και μικροτριχίδια τρωκτικών αιτίες αλλεργιών.!!
 44. Όταν οι κοριοί ……ξανάρχονται !!
 45. Ενημέρωση για την προστασία των πολιτών από τα ‘‘ πάρτι εφαρμογής βιοκτόνων’’ .
 46. Τι ξέρετε για τους κοριούς;
 47. Μήπως οι ‘‘Οικολογικοί Bio – κτόνοι’’ κυκλοφορούν ανάμεσα μας;!!!
 48. Περιορίστε την έξαρση των ενοχλητικών κοριών.
 49. Οι Βιο-επιδράσεις της ‘‘ανεξέλεγκτης προαγωγής ’’ βιοκτόνων στους εσωτερικούς χώρο.
 50. Πρόληψη με Βελτιωμένη Αποτελεσματικότητα και Λιγότερα Βιοκτόνα.