Τι κάνετε για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους;

Σχεδόν όλοι μας περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας σε εσωτερικούς χώρους. Εργαζόμαστε  σε κλειστούς χώρους, ζούμε και κοιμόμαστε σε εσωτερικούς χώρους. Ως εκ τούτου οι κοινοί ρύποι των εσωτερικών χώρων , συμπεριλαμβανομένων και της υπερβολικής υγρασίας, τις πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs), προϊόντα καύσης, ραδόνιο, φυτοφάρμακα, τα σωματίδια σκόνης, ιών, αλλά και τα σπόρια με τα βακτηρίδια της μούχλας , μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία μας.

Η ποιότητα του αέρα είναι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό πρέπει να εξετάζουμε τη βελτίωση της για καλύτερη ευημερία. Το ερώτημα είναι, πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους;

Πολλοί άνθρωποι, ανοίγοντας συχνά το παράθυρο, υποθέτουν ότι θα κάνουν το καλύτερο. Άλλοι πιστεύουν πως κάνουν το καλύτερο ,με τα αποσμητικά χώρου ή τα κεριά, με δεδομένο ότι μπορεί να βελτιωθεί λίγο ατμόσφαιρα ‘’επικαλύπτοντας τις δυσοσμίες’’, όταν στην πραγματικότητα, αυτά τα πράγματα μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα!

Καθαρισμός-Εξυγίανση του Αέρα

Εάν το σπίτι σας έχει μυρωδιές, υγρασία, αποπνικτική άσφαιρα με  ‘’ρυπογόνα μικροβιακά φορτία’’ ,τότε το τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε  την ποιότητα του αέρα, είναι εδώ :

10 τρόποι για να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους.

 1. Χρησιμοποιήστε καθαριστικά προϊόντα οικιακής χρήσης φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Χρειάζεται προσοχή όταν προμηθευόμαστε καθαριστικά οικιακής χρήσης .Πρέπει να μελετάτε την ετικέτα , όπως τις αντενδείξεις για τα φάρμακα. Αποφεύγετε την χρήση ‘’τοξικών καθαριστικών’’ αντικαθιστώντας τα με ποιο φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

 1. Χρησιμοποιήστε χρώματα και υλικά ανακαίνιση του σπιτιού φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Αν βάψετε το σπίτι σας ή να κάνετε οποιοδήποτε είδος αναδιαμόρφωσης , οι χημικές ουσίες των δομικών προϊόντων φροντίστε να είναι φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για καλύτερη ποιότητα του αέρα. Επιλέξτε να έχουν χαμηλές πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) , χρώματα, οικοδομικά υλικά και έπιπλα του σπιτιού σας, ώστε να εκπέμπουν όσο το δυνατόν λιγότερους ρύπους.

Οι Παρεχόμενες επαγγελματικές υπηρεσίες αποκατάστασης και καθαριότητας-απορρύπανσης όλων των χώρων για αφαίρεση ρύπων, σκόνης, απαιτούν την χρησιμοποίηση συστημάτων και μεθόδων με εφαρμογές ακόμη και από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία, αλλά και εξυγίανσης του αέρα με συστήματα καθαρισμού Air Purification Systems όπου θα συνεισφέρουν στην διατήρηση του χώρου στο  δωμάτιο σε υψηλά Standards.

 1. Καθαρισμός υπνοδωματίων

Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) έχει δηλώσει ότι η εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να είναι έως και 100 φορές υψηλότερη από ότι στον εξωτερικό αέρα.  Τα σεντόνια μας πλένονται μια –δυο φόρε την εβδομάδα . Τα μαξιλάρια 3-6 φόρες το χρόνο. Τα στρώματα που γεμίζουν με περιττώματα και αποσυνθεμένα  μέρη των ακάρεων,  απονεκρωμένα κύτταρα ,κλπ πρέπει να απορρυπαίνονται δυο-τρεις φόρες το χρόνο .

Μην ‘‘δολοφονείτε τα ακαρεα’’, αυτά τα κομψά ζωάκια με σπρέι , αφρούς, κ.λ.π, διότι δεν  θα λύσετε τα  προβλήματα των αλλεργίων που προέρχονται από την πρωτεΐνη που βρίσκεται στα περιττώματα τους,  αν δεν τα αποβάλετε, ( να τα βγάλετε έξω), χωρίς ώμος να τα ανακυκλώνετε ώστε να μολύνετε περισσότερο τον περιβάλλοντα χώρο.

Τα  άκαρεα ‘‘εσωτερικής σκόνης’’ είναι δύσκολο “να βγουν έξω”  από ένα στρώμα με τον παραδοσιακό καθαρισμό μιας ηλεκτρικής σκούπας. Απεναντίας μπορεί με την τριβή να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται πιο εύκολα στο στρώμα

Η Διαφορετικότητα μεταξύ των παρεχομένων υπηρεσιών για “καθαρούς εσωτερικούς χώρους” απέναντι στην υγιεινή διαβίωση, δίνει δε τη δυνατότητα ανάδειξης της πραγματικότητας, ώστε να ανακαλύψτε και ‘σεις τις καινοτόμες Bio-εφαρμογές Διαχείρισης των εσωτερικών χώρων, αλλά και την ευκαιρία ανάληψης κοινών δράσεων απέναντι στις πολυδάπανες ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ .

 1. Μην εισέρχεστε στο σπίτι φορώντας τα παπούτσια.

Έχετε αναρωτηθεί πόσα βακτηρία κατοικοεδρεύουν στα παπούτσια μας  και  μεταφέρονται  μαζί με την σκόνη, μούχλα, γύρη, τη βρωμιά στους εσωτερικούς χώρους. Μειώστε την ποσότητα των ατμοσφαιρικών ρύπων που προέρχονται μέσα στους εσωτερικούς χώρους από το παπούτσια μας.

 1. Καθαρίστε τις υφασμάτινες επιφάνειες σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Όπως τα στρώματα και τα κλινοσκεπάσματα, έτσι και τα υφασμάτινα είδη, χάλια –μοκέτες,  κουρτίνες κλπ στο εσωτερικό του σπιτιού σας συλλέγουν,  σκόνη με ‘’ρυπογόνα μικροβιακά φορτία’’, ακάρεα της σκόνης, άλλα και  άλλους αλλεργιογόνους παράγοντες. Η απορρύπανση και το πλύσιμο των υφασμάτων,  όπως κουρτίνες, καλύμματα καναπέ, διακοσμητικών  μαξιλαριών , σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μειώνονται  τα μικρόσωματίδια που συμβάλουν στην κακή ποιότητα του αέρα.

 1. Χρησιμοποιήστε τα φυτά καθαρό αέρα.

Προσθέτοντας φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα  στο σπίτι σας, δεν κάνετε μόνο  το σπίτι σας να φανεί πιο όμορφο, αλλά του προσθέτεται και ένα φυσικό φίλτρο αέρα. Υπάρχουν πολλά φυτά που μπορούν να σας απαλλάξουν  από πολλούς ρύπους στο σπίτι σας. Φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν επίσης να απορροφήσουν τοξίνες του αέρα όπως το βενζόλιο, η φορμαλδεΰδη κλπ Μερικά φυτά που βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα είναι  μικροί φοίνικες, ο κρίνος, αλόη, τα φυτά αράχνη ,δράκαινες, ζέρμπερα, σπαθίφυλλο κλπ.

 1. Έλεγχος της υγρασίας.

Τα επίπεδα υγρασίας μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα, ανάλογα το κατά πόσον η υγρασία πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή. Με την υψηλή υγρασία μπορεί να αναπαραχθούν μούχλα, μύκητες και βακτήρια – συν τα ακάρεα της σκόνης  που αγαπούν την υγρασία.  Ωστόσο, πολύ χαμηλή υγρασία μπορεί να στεγνώσει το δέρμα μας. Η  ιδανική εσωτερική υγρασία θα πρέπει να είναι μεταξύ 30% -60%.

 1. Καθαρίστε το κλιματιστικό σας και τα συστήματα θέρμανσης.

Χρειάζεται να καθαρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα, αεραγωγούς κλιματιστικής μονάδα, φίλτρα κλιματιστικού, φίλτρα κουζίνας αλλά και μια φορά το χρόνο το τζάκι, ώστε να μειώνονται  τα σωματίδια. Η επιλογή των φίλτρων υψηλής ποιότητας , μαζί με την συντήρηση τους  παίζει καθοριστικό ρόλο.

 1. Μην καπνίζετε σε κλειστούς χώρους.

Το κάπνισμα είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα για την υγεία σας ,αλλά και για την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Τα επιβλαβή αέρια και σωματίδια που εκπέμπονται , απορροφούνται από τα υφάσματα, ταπετσαρίες επίπλων αλλά  και στους τοίχους.

 1. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστής αέρα.

Αρχικά ένα  συστήματα καθαρισμού του αέρα τεχνολογίας  ‘’ τριπλού φραγμού’’  μπορεί να φιλτράρει τοξικά σωματίδια, οσμές και ρύπους. Είναι πιστοποιημένο για τη δέσμευση σωματιδίων διαμέτρου έως και 0,1 μικρών, με την επαναστατική ζώνη εξουδετέρωσης μικροοργανισμών ,θέτοντας νέα πρότυπα στην έννοια του ‘’καθαρού αέρα στον εσωτερικό χώρο

Μπορεί να βοηθήσει παρέχοντας  καθαρότερο αέρα, πράγμα που σημαίνει λιγότερες πιθανότητες κοινά κρυολογήματα και αλλεργίες. Αλλά προτού να αγοράσετε ένα οποιοδήποτε καθαριστής αέρα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις λεπτομέρειες. Υπάρχουν μια σειρά από συστήματα καθαρισμού του αέρα στην αγορά σήμερα, αλλά δεν είναι όλα το ίδιο.

Η Τεχνολογία Σύμμαχος στην Προσπάθεια Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής

Για μια Υψηλής Ποιότητας Εξυγίανση όλων των εσωτερικών χώρων, αλλά και για  τους αερομεταφερόμενους ρύπους βιολογικών παραγόντων βελτιώνουμε την περιβαλλοντική υγιεινή τους  -εξατομικευμένη και ολιστική αντιμετώπιση – με την καινοτόμο συσκευή Sterial II τεχνολογίας  ‘’ τριπλού φραγμού’’  και τον τάχιστο και αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα των εσωτερικών χώρων.

Οι απαιτήσεις για τις Παρεχόμενες Επαγγελματικές Υπηρεσίες Βεβαιωμένων Bio-Εφαρμογών υποστηρίζονται από τις αξιόπιστες εφαρμογές Bio – Disinfection, ώστε να δημιουργούν στο μέγιστο βαθμό, μια απόλυτα υγιή διαβίωση στους εσωτερικούς χώρους.

Η μεθοδολογία που ακολουθούμε με το πρόγραμμα Αnti-infection prevention, όταν στο χώρο έχει γίνει συμπληρωματική εφαρμογή Πολλαπλής Θωράκισης, για μεν τις επιφάνειες εφαρμόζουμε  την ‘αόρατη προστατευτική ασπίδα’’  με το τείχος «Νανοπαγίδων» και την άδεια κυκλοφορίας από τον Ε.Ο.Φ., όπου συμπεριλαμβάνεται και η ιοκτόνος δράση του έναντι του SARS-CoV-2.

Είναι πλέον καιρός  να γίνει μια ποιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση των πολιτών,  έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να αντιληφθεί ότι είναι στο χέρι του το  να απαιτεί ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον, για τον ίδιο και την οικογένειά του και γενικά  τους συνανθρώπους. Η ενθάρρυνση της εισαγωγής νέων καινοτομιών, όπως οι Bio-εφαρμογές καθαρισμού αντιρρυπαντικής τεχνολογίας  (Antipollution Technology) για εσωτερικούς χώρους,  με κανόνες και πρόληψη για το Bio –περιβάλλον και την επιτακτική ανάγκη της εξάλειψης του προβλήματος της Αέριας Ρύπανσης στους Εσωτερικούς Χώρους, με επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

*Και ποτέ δεν ξεχνάμε : 

Μετά από κάθε εφαρμογή Μυοκτονίας – Απεντόμωσης σε εσωτερικούς χώρους,  πρέπει να γίνει πλήρη καθαριότητα με εξειδικευμένες Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης , εξυγίανσης και απολύμανσης. Μετά τα ακάρεα οι  κατσαρίδες είναι η δεύτερη αιτία αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων,  όπως το άσθμα και η δύσπνοια, καθώς και δερματίτιδες, κνησμός,  ακόμα και μετά από την αποσύνθεση τους (μικροτεμαχίδια). κ.ά. Επισημαίνουμε δε ότι η δραστηριότητα τρωκτικών  σε εσωτερικούς χώρους , αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο φορέα παθογόνων οργανισμών και μεταδοτικών ασθενειών   (Λεπτοσπείρωση – ΚΕΕΛΠΝΟ),  άλλα και αναπνευστικών προβλημάτων, όπως άσθμα και δύσπνοια, από τα μικροτρίχιδια τους ακόμα και μετά την εξουδετέρωση τους.

Sterial Premium Air Purifier II

Περιβαλλοντικά μέτρα ελέγχου της διασποράς των λοιμώξεων στην εποχή της COVID-19

 Επαγγελματικος  Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Απολύμανσης-Απορρύπανσης-Εξυγίανσης & Αποκατάστασης

Πληροφορίες με email στο info@greenandcleanhotels.gr,ή καλέστε στα 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:  https://www.greenandcleanhotels.gr/519-2/

Σχετικά Άρθρα

 1. Εξασφαλίζω ένα υγιεινό περιβάλλον σήμερα !!
 2. Αναθεωρήσεις για μειωμένη μεταδοτικότητα και περιορισμό της διασποράς σε περιβάλλον δωματίου.!!
 3. Πως μπορούμε ως οικογένεια να νιώθουμε ασφαλείς σ΄ένα δωμάτιο φιλοξενίας ;
 4. Οι “10 μισές αλήθειες” για την δήθεν ποιοτική απολύμανση.
 5. Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;
 6. Τα 20 +1’’ Όταν’’ της Καθημερινότητας μας.!!!
 7. Διαταραχές με Αυξημένη Επικινδυνότητα στις Λοιμώξεις.
 8. Περιβάλλον Υπνοδωματίου…
 9. Bio – κτόνος στο σπίτι μας;
 10. Προβληματισμοί στην Ομαλή Αντιμετώπιση της Έξαρσης σε ‘’Παρασιτικούς Εισβολείς’’ και Ψώρα.!!
 11. Η επαρκής κατάρτιση εξασφαλίζει την επίτευξη ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος.
 12. Το υποτίθεται καθαρό δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων.
 13. Προάγοντας την καθαριότητα… αναβαθμίζουμε την ποιότητα του χώρου που ζεις.
 14. Καθαρισμός Στρωμάτων: ‘‘ Ατμισμός’’ ή Απορρύπανση;
 15. Θέματα προληπτικής υγιεινής για την προαγωγή υγείας.
 16. Κατσαρίδες και μικροτριχίδια τρωκτικών αιτίες αλλεργιών.!!
 17. Απαρέγκλιτη η τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας σε χώρους ενδιαίτησης – φιλοξενίας.
 18. Βελτιωμένη Αποτελεσματικότητα Εφαρμογών Περιβαλλοντικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
 19. Διασφαλισμένη υγιεινή χώρων διαχείρισης φροντίδας κατ’ οίκον.
 20. Περί κατσαρίδων ..….συνέχεια!!
 21. Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση.!!
 22. Τα περί Bio-λογικών καθαρισμών στα υπνοδωμάτια.!!
 23. Τα περί συνεχιζόμενης μικροβιακής και βακτηριακής δραστηριότητας.!!
 24. Οι εξελίξεις της επικίνδυνης και πολυδάπανης μούχλας !!!
 25. Μούχλα στο στρώμα!!!!Μούχλα στα Χαλιά !!!!
 26. Η Μούχλα προσελκύει τα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ στα σπίτια μας.
 27. Οι Προκλήσεις Ανθεκτικότητας από της Πληγές «Υγειονομικής Σημασίας».
 28. Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.
 29. Έρευνες αγοράς για υπηρεσίες απεντόμωσης – μυοκτονίας και απολύμανσης.
 30. Διαχειριστικές  Εφαρμογές  Αντιμετώπισης Επιβλαβών Οργανισμών σε Κατοικημένους Χώρους.
 31. Μήπως οι ‘‘Οικολογικοί Bio – κτόνοι’’ κυκλοφορούν ανάμεσα μας;!!!
 32. Πολυδάπανες οι ‘‘κρυφές χρεώσεις’’ μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.
 33. Ξενοδοχεία: Άμεσες λύσεις για περιορισμό τυχόν δυσμενών επιδράσεων στη Δημόσια Υγεία.
 34. Βελτιωμένη Αποτελεσματικότητα Εφαρμογών Περιβαλλοντικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος .
 35. ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’: Μια πολλά υποσχόμενη προηγμένη τεχνολογία οξείδωσης.
 36. Εξασφαλισμένη αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών σε εσωτερικούς χώρους.
 37. Τα θεμελιώδη κριτήρια ποιοτικής Bio – απορρύπανσης στα πρότυπα του ”Απόλυτα Καθαρού ”